Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
6. 7. 2009
To Garfield - grosik je to nadherny ale uz jsi ho zde prezentoval pred rokem a pul v sekci JzP, neco noveho nemas?
Zaregistrován
7. 7. 2010
Tak jsem prohrábl šuplík a tady je ještě jinačí. Já ani pomalu nevím, co tam mám, sám se tomu divím. Vlastně PG ani moc nezbírám. Jen když na něco pěkného náhodou narazím, tak to hodím do šuplíku. To se hodí to schovat, už jen proto, aby to náhodou nekoupil Kučera. S pěknejma se musí "pošupovat pomaličku".😃 😋 😈
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Tak az budes soupat se Sauermannem dej vedet 😃
Zaregistrován
6. 11. 2010
Přesunu se na chvíli z Václava na Karla a zkusím pourčovat několik mých grošů podle Pinty (v.2010). Vkládám zatím tři, abych to tu moc nezahltil 😉
1) dle mého soudu III.a/1 - mezi KAROLVS a PRIMVS čtyřlistá růže, mezi GRATIA a REX je lilie a mezi REX a BOEMIE vidím kroužek. U chvostu lva není žádná rubní značka a mezi GROSSI a PRAGENSES je čtyřlistá růže. Porovnal jsem obraz lva a koruny s ostatními III.a/1 a mám dojem, že to docela sedí.
2) dle mého soudu IV.d/1 - mezi KAROLVS a PRIMVS kroužek, mezi GRATIA a REX čtysřlistá růže, lvíček má první malý měsíček ležatý, čumák nepřesahuje perlovec, mezi GROSSI a PRAGENSES bude taktéž čtyřlistá růže.
3) asi opět IV.d/1 - i když jsou některá rozdělovací znaménka nečitelná, splňuje parametry viz předchozí.
Co myslíte, chasníci a měšťané?
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Groše vlastníš nádherné, to uznávam, naozaj krása, konieckoncov už si ich tu naozaj všetky prezentoval. Tvoj prístup k zbieraniu týchto mincí mi však príde zaujímavý.
Zaregistrován
12. 2. 2010
Souhlasím.....😋 ....se vším.......
Zaregistrován
6. 11. 2010
Až mi někdo potvrdí moje doměnky (viz příspěvek #717) a ty dva groše budou skutečně stejné varianty (Pinta 2010 IV.d/1) tak bych jeden nabídl k výměně za jiný, myslím že jsou oba celkem ve slušném stavu, minimálně "něco" v nich je 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.