Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
28. 6. 2008
Vau, tak to asi nikdo 😃
Vypadá to, že tam došlo k několikerému pootočení, nejspíš o 180° a tím vznikla ta zajímavá kytičková lilie v koruně. Spíše mne napadlo, zda to není dobová napodobenina či falzum, protože ač jsou písmena dost deformovaná právě tím pootočením, tak se zdají být divná, i ten měsíček v ocase, otočený směrem dolů. Je otázkou, jak moc velká je tam právě ta deformace. Také mne napadlo- pokud by to byla dobová napodobenina či falzum, pak to pootočení mohlo být uděláno záměrně, aby v oběhu nikdo nepoznal nesrovnalosti s originály. Ale to je jen má teorie.
Zaregistrován
14. 3. 2008
no můžeš mít pravdu že by to mohlo být dobové falzum no mě hlavně zaujal ten lev ,vypadá jak krokodýl
Zaregistrován
12. 2. 2010
Zajímavé....mohu si jej stáhnout do databáze?
Korunko - vše došlo, díky!
Zaregistrován
14. 3. 2008
jasně až se vrátím z dovolený tak tě ho zkusím nějak líp přefotit a pošlu ti je.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Bigger- tak to jsem moc ráda
listopad- k té minci výše- bylo by dobré, aby se vyjádřilo více lidí. Já jen poskytla svůj názor, ale zda to dobové falzum opravdu je, či není nevím, takže doufám, že se ještě zapojí i další.
Zaregistrován
30. 5. 2009
No co se mého názoru týče, tak po prohlídnutí písmen v opisech bych to viděl pouze na (ne)šikovné pootočení při ražbě.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
12. 2. 2010
Může bejt.....ale zase těch písmen tolik nevidím v celklu, abych to tvrdil jistě....prozkoumáme a uvidíme....😉
Zaregistrován
22. 6. 2008
Podle mě prostý, leč málo vídaný (více)ráz, dělá to divy...
Zaregistrován
14. 3. 2008
to za Karla prošel tenhle šílený zmetek,dobřě když je tam dvojráz tak se to dá pochopit chyba se vloudí. Ale tenhle víceráz?byla tam nějaká kontrola na tyhle zmetky nebo to normálně pouštěly do oběhu.
Zaregistrován
12. 2. 2010
Dle mého to moc neřešili....stříbro to bylo a v té době se pouštělo hodně zmetků do oběhu.....😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.