Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
28. 6. 2008
PS: trošku nechápu, proč se do toho zaplétá typ V. ten má na reversu jiné rozdělovací znaménko, tady je čtyřlistá kytička, ale je jí vidět jen část, takže může připomínat třílistý květ, ale ten to není.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Typ V. se připomněl vlastně jen co se týče aversu.
Když na to tak koukám, tak možná budeš mít pravdu s tou IV.a/1. Tak to jsem se zbavil varianty, kterou nemám 😞 dobře mi tak..
Zaregistrován
28. 6. 2008
Máš, protože podle mne je ten groš stejná varianta, jako ten nad ním. Je jen otázkou, zda mají oba korunu spíše konickou, nebo rovnou. Jinými slovy, buď jsou oba IV.a/1 nebo jiné čtyřky, ale oba nejspíš stejné.
Zaregistrován
15. 7. 2007
no, korunko, abys to pochopila, musis si ty uvahy precist a vyvratit, co nas k tomu vedlo...
Zaregistrován
28. 6. 2008
..máš pravdu, už jsem se v tom zorientovala. Bohužel to foto zkresluje. Ve skutečnosti mi to rozděl. znaménko v titulu panovníka spíše připomínalo kroužek. Ten křížek je asi spíše jen na té fotce, ale to by teď měl spíše lépe vidět Bigger.
Zaregistrován
15. 7. 2007
a ta S-ka? opravdu je pismo konzistentni s typem IV?
svoji uvahu (V.a/2/IV) jsem prave pak zalozil na predpokladu, ze tam krizek neni a fakt je tam krouzek (proto jsem zkoncil u V.a/2 na aversu)... je pravda, ze tvarem koruny jsem se podrobneji nezabival...
jinak ze je na reversu trojlitek u typu V., to jsme si vsimli. a ze je na grosi ctyrlista ruzice taky a ze tedy revers odpovida IV. ty poznas podle kreseb v katalogu rozdil mezi Löwelem a Rotlevem? v cem mam videt rozdil?
vazne to vidis tak jednoznacne? neni prani otcem myslenky? 😈
ne, ber me s rezervou, nemam to urcovani vubec natrenovane🙂
Zaregistrován
10. 6. 2006
Na averze medzi KAROLVS PRIMVS znamienko vidieť nie je, aj keď sú tam naozaj slabé náznaky. Osobne by som s týmto neoperoval, pretože to nie je preukázateľné. Chcelo by to vidieť viacero fotografií tohto miesta, najlepšie mať groš v rukách.
Zdá sa, že na typ IV. nesedí typ písmena S, ale videl som i-x grošov, kde menšia deformácia na minci pukazovala na niečo iné, a nakoniec to písmeno S sadlo - teda vôbec nevylučujem, že toto písmeno S na typ IV.a sedí.
Nemám toľko času, ale zbežne by som sa naozaj priklonil k tomu, že sa jedná o IV.a/1. Hádať sa nebudem a Oliver, tvoje príspevky som si prečítal pozorne, vidím to však na IV.a/1.
Na záver však musím spomenúť a nikoho sa nechcem dotknúť, že s novou Pintovou typológiou sa mi pracuje mimoriadne mizerne. 😐
Zaregistrován
6. 11. 2010
Vy pořád s těma eSkama, přečetli jste si co jsem psal ve svém příspěvku?
Zaregistrován
10. 6. 2006
Prečítal som si to pozorne, no a?
Zaregistrován
6. 11. 2010
No tak víš, že v podobném stavu moc relevantní na určování nejsou..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.