Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Typ V. se připomněl vlastně jen co se týče aversu.
Když na to tak koukám, tak možná budeš mít pravdu s tou IV.a/1. Tak to jsem se zbavil varianty, kterou nemám 😞 dobře mi tak..
no, korunko, abys to pochopila, musis si ty uvahy precist a vyvratit, co nas k tomu vedlo...
a ta S-ka? opravdu je pismo konzistentni s typem IV?
svoji uvahu (V.a/2/IV) jsem prave pak zalozil na predpokladu, ze tam krizek neni a fakt je tam krouzek (proto jsem zkoncil u V.a/2 na aversu)... je pravda, ze tvarem koruny jsem se podrobneji nezabival...
jinak ze je na reversu trojlitek u typu V., to jsme si vsimli. a ze je na grosi ctyrlista ruzice taky a ze tedy revers odpovida IV. ty poznas podle kreseb v katalogu rozdil mezi Löwelem a Rotlevem? v cem mam videt rozdil?
vazne to vidis tak jednoznacne? neni prani otcem myslenky? 😈
ne, ber me s rezervou, nemam to urcovani vubec natrenovane🙂
Na averze medzi KAROLVS PRIMVS znamienko vidieť nie je, aj keď sú tam naozaj slabé náznaky. Osobne by som s týmto neoperoval, pretože to nie je preukázateľné. Chcelo by to vidieť viacero fotografií tohto miesta, najlepšie mať groš v rukách.
Zdá sa, že na typ IV. nesedí typ písmena S, ale videl som i-x grošov, kde menšia deformácia na minci pukazovala na niečo iné, a nakoniec to písmeno S sadlo - teda vôbec nevylučujem, že toto písmeno S na typ IV.a sedí.
Nemám toľko času, ale zbežne by som sa naozaj priklonil k tomu, že sa jedná o IV.a/1. Hádať sa nebudem a Oliver, tvoje príspevky som si prečítal pozorne, vidím to však na IV.a/1.
Na záver však musím spomenúť a nikoho sa nechcem dotknúť, že s novou Pintovou typológiou sa mi pracuje mimoriadne mizerne. 😐
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.