Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
6. 11. 2010
Jinak Rotlevův lev by měl být štíhlejší a protáhlejší a jeho hlava často přesahuje perlovec. Ono to z těch perokreseb tedy není moc zřejmé, ale v reálu jsou ty rozdíly zřetelné. Tenhle groš (min.revers) je 100% IV.
Zaregistrován
6. 11. 2010
To je bohužel fakt😞 A jak jsem psal, jsem velice zvědav na ten nový rozbor v Num.časopise.
Zaregistrován
6. 11. 2010
...a ohledně koruny... kónická či nikoliv... zkuste ji porovnat s tímto (výřez z Pintova rozboru v M&B 2011).
Podívejte se znovu na ta eSka, tam to prostě nejde říct jednoznačně. Proto se znovu přikláním k variantě IV.d/1 (jak avers, tak i revers), jak jsem to měl určené dříve.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
ještě ten Biggerův avers:
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ta S naprosto souhlasí. Také je třeba brát v úvahu opotřebení razidla a pod. ale naprosto stejné S mám u typu IV.a/1. Ono to rozdělování podle S je docela chaotické.
Zaregistrován
15. 7. 2007
ok, neco takoveho jsem chtel slyset. toho opotrebeni razidel jsem si vedom byl, ale bral jsem to tak, ze se na ta S-ka da spolehnout. prece jen je to uz nevim kolikata verze typologie a tak by to mohlo alespon trosku sedet. kdyz vas ale posloucham, moc dobry dojem z toho nemam. uprimne, tuhle "novou typologii" jsem si vyzkousel poprve a necham ji zase s klidnym svedomim spat. s timhle se asi moc pracovat neda, kdyz se i podle meho nazaru sbehli jedinci nedokazi domluvit. nemam na tohle cas a ani bunky. v mozku mam 1 nebo 0 ne -1, -0,5 0 0,5 1 😁 😁 😁
Zaregistrován
28. 6. 2008
..moje IV.a/1 (pokud jej mám zařazen správně)
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
No to je podle mne (respektive podle Pinty) taky d. Nízká široká koruna jemně kónická.
Takhle by mělo vypadat áčko... Užší, vyšší a méně kónická...
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..a tady je ještě pro porovnání typ IV.b, kde je korunka už kónická. Ve srovnání s ním ten řešený groš má rovnější strany .. ale vše je to dost relativní a i ten groš, co byl z knihy bych proto určila jinak.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..i když teď koukám, že ten můj groš, co mám určený jako IV.a/1 je podle všech sklopených měsíčků nejspíš opravdu něco jiného- IV.C/1 🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.