Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
7. 10. 2006
tu jsem ještě neměl čas studovat😉 teď se prokousávám Václavem IV. od patasona a je to teda docela fuška, deset tisíc možností a při určování svých kousků od Václava mi to přišlo jako ty rébusy "hledej 10 rozdílů"😞
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
15. 7. 2007
Tady je posledni z meho velkeho nakupu grosu... tentokrat Karel IV. Jestli jeste nekdo nespite, muzete se na to mrknout, ja ho sem vlozim a jdu na to hned taky...
[
Zaregistrován
15. 7. 2007
Takze kdyz to studuju... koruna je siroka a rozsirujici se... to maji typy od IV. b/1 vyse vcetne.
lic: KAROLVS ° PRIMVS a DEI ° GRATIA "ctyrlista ruzice" REX ° BOEMIE
to maji IV. b/1, IV. c/1 a V. a/1-5
rozdelovaci znamenko na rubu je zvlastni... vypada jako proste obycejnej "spalik", skoro jako dalsi, uzsi "I" ve slove GROSSI... nic takovyho u techto typu neni, tak to budu ignorovat, pac nevim...
dulezity jsou pismena "S" v KAROLVS ° PRIMVS... ten jejich tvar jasne napovida, ze se nejedna o zadny z typu IV. Velice se to hodi na variantu V. a/1, na coz pekne pasuje i rozmisteni pismen ve slove PRIM V S...
znamenalo by to, ze ta rozdelovaci znacka je trojlistek... no nevidim ho v tom, ale jinak to sedi, takze muj nazor V. a/1
na novou typologii sem uz unavenej... snad jindy
Jaxc, co ty na to🙂 ?
Zaregistrován
20. 8. 2007
Oliver až zítra teď už nemám síly
Zaregistrován
15. 7. 2007
:) ani sem necekal, ze se jeste ozves... ja uz chtel jit spat pred hodinou a stale vyrizuju postu... nespecha, zadnej stres🙂 dik🙂
Zaregistrován
20. 8. 2007
Oliver souhlasím s tebou, že Pinta V.a/1
dle Hánou upravené typologie bych řekl VI.a/2
když chvilku koukám na to rubní rozdělovací znaménko - tak bych i náznak toho trojlístku viděl - je nepatrně pootočen k I v GROSSI a má silně nedoražený právě ten lístek k I, ale řekl bych, že tam je
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
15. 7. 2007
:x Nemuzu zase precist mincmistra, je v Pintoj: mincmistr Endrlin Lowel řečený Prubíř (1363-1365)? nebo je tam Löwel? Diky za odpoved.
Zaregistrován
20. 8. 2007
v Pintovi je u grošů IV. typu - mincmistrEndrlin Löwel - řečený Prubíř 1363-1365
u grošů V. typu - což je i ten diskutovanýje mincmistr Jan Rotlev 1370-1375
jinak Oliver ještě jsem koukal na toho tvého Jana s pětilistou růžicí (rozetou) - něco jsem našel ale teě už nemám na to abych to nějak kloudně zhodnotil a napsal třeba zítra nebo příště
a to navíc Archy tam ještě přidal další svoje a jeden z nich má podle mne taky pětilistou růžici
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.