Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#971 - 27. 8. 2012, 11:53
oliver napsal/a: [zacinam mit pocit, ze puvodni typologie nebo prip. typologie upravena Hanou byla proste lepsi. ...

ja na to mrknu, nekde bych ji mit mel, jestli ti nestaci dve a chces mit bordel dokonalej😃

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#972 - 27. 8. 2012, 12:03
..no, nakonec dojdeme k tomu, že se tu variantu budeme snažit určit podle těch korun, jak to vyšlo v tom článku 😆

no tak se korunko ukaz, to bude ciste tvoje parketa, jsi k tomu predurcena😃

situace to je mrzuta. chapu, ze vubec neni snadne takovou typologii sestavit. uvedomuju si, co ohromneho usili, casu a prace za tim musi byt. bohuzel je otazka, na kolik je schopny pouzit takovou typologii diletant, co ji otevre 2x za rok (jako ja). pravda ale je, ze mam problem s urcenim grosu i dalsich panovniku, takze chyba bude asi na me strane. chce to proste vetsi cvik a ten nemam (a ani z casovych duvodu mit nemuzu). me proste vyhovuje takovej Chvojka, to dokazu pochopit a nerypu se v (mozna) nespravnych detailech (chapu ovsem, ze to je jiny pripad)

druhe reseni je nakupovat spickove kusy a nebyt na vazkach s urcenim. tudy ale pro mne cesta vazne nevede.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#973 - 27. 8. 2012, 12:05
ja na to mrknu, nekde bych ji mit mel, jestli ti nestaci dve a chces mit bordel dokonalej😃

Doporučuji zavřít oba autory do jedné místnosti a nepustit je ven, dokud společně nevytvoří jeden nový autorský kompilát...
(a nebo přežije silnější... samozřejmě typologie😁 )

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#974 - 27. 8. 2012, 13:18
Doporučuji zavřít oba autory do jedné místnosti a nepustit je ven, dokud společně nevytvoří jeden nový autorský kompilát... (a nebo přežije silnější... samozřejmě typologie😁 )

:lol:
..bohužel mi připadá, že ta typologie je příliš složitá a pokud by se určovalo na varianty ještě dle těch korun, byla by ještě složitější. (oliver- asi se na ty koruny ale stejně skusím mrknout, i když už teď toho mám nějak moc 😃 )
..řešení by nejspíš bylo, jak už se zde psalo, zjednodušit ji. Podobné varianty sloučit, protože řešit, zda první S (Karolus) je maličko širší a druhé S (primus) je užší, a u jiné varianty je to naopak, popř. obě S stejně velké, tak pak by sloučení do jedné varianty bylo asi ideální řešením. Mít tři podobné varianty rozdělené jen kvůli velikosti písmene, je dost zavádějící. Takže také zastávám názor, že by stačilo rozdělení variant jen dle jejich tvaru a určitě by to bylo jednoduší. Otázkou je, zda bychom pak měli ještě co pitvat 😆 😆 😆

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#975 - 27. 8. 2012, 13:19

Dracek: to by bylo úplně nejlepší řešení, zavřel bych je tam stejně jako konkláve při volbě papeže 😆

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#976 - 27. 8. 2012, 13:21
:lol: ..bohužel mi připadá, že ta typologie je příliš složitá a pokud by se určovalo na varianty ještě dle těch korun, byla by ještě složitější. (oliver- asi se na ty koruny ale stejně skusím mrknout, i když už teď toho mám nějak moc 😃 ) ..řešení by nejspíš bylo, jak už se zde psalo, zjednodušit ji. Podobné varianty sloučit, protože řešit, zda první S (Karolus) je maličko širší a druhé S (primus) je užší, a u jiné varianty je to naopak, popř. obě S stejně velké, tak pak by sloučení do jedné varianty bylo asi ideální řešením. Mít tři podobné varianty rozdělené jen kvůli velikosti písmene, je dost zavádějící. Takže také zastávám názor, že by stačilo rozdělení variant jen dle jejich tvaru a určitě by to bylo jednoduší. Otázkou je, zda bychom pak měli ještě co pitvat 😆 😆 😆

Václav IV. a Vladislav Jagellonský myslím bohatě stačí 😎

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#977 - 27. 8. 2012, 13:23
Hurley- Jsi si jist, že toto S je a/1? Podle tabulky S u varianty a/1 má tvar jakoby osmičky. Tady hodně vyčívají ty ostré hrany, takže i toto tvé S mi připadá jako b či c a to i dle obrázků v Pintově typologii. Od kud to je?

..teď koukám, co jsem zde ve spěchu napsala za nesmysly 😆 nemělo to být" b či c" ale 2 či 3 (a/2 či 3) 🙄 Už mi z toho asi také ...

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#978 - 27. 8. 2012, 13:27

Z toho si nic nedělej korunko, z textu to vyplynulo žes měla na mysli 2-3 a ne b-c😉

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#979 - 27. 8. 2012, 14:18

..také mám dilema- typ IV.a/1 nebo IV.d/1 (je koruna spíše rovná, nebo kónická?)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#980 - 27. 8. 2012, 14:29

Já bych tu otázku položil spíš tak, zda je koruna úzká či široká a když ji porovnám s těmi fotkami v Pintovi (viz obr. z M&B 2011), vychází mi spíš jako IV.d.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.