Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
17. 8. 2010
Taky bych se priklanel k typu IV.d a konicke korune.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..hm, tak to už je druhý groš IV.a, ze kterého se mi nakonec vyklubalo něco jiného. Jednou to bylo c (na str.36) a pak tento, který je nakonec d 😁
Zaregistrován
23. 4. 2008
Dovolím si vložit také dva mé kousky, a potvrdit určení. Dle mě nejspíš IV.a/1 a druhý IV.b/1, podle ouzké a široké koruny, jak o nich byla před pár dny řeč 😉 ...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Se IV.a/1 souhlasím, ale ten druhý bude spíš V.a/něco. IV.b má myslím užší "podstavec" koruny a je daleko kóničtější.
Zaregistrován
20. 8. 2007
k tomu dolnímu groši - IV.b má hlavně na středním listu koruny 2 perly - tady je jen jedna perla
spíše varianta V.a jak píše Hurley - i dle výrazně položeného prvního horního měsíčku hřívy lva
Zaregistrován
23. 11. 2011
Je na těchto třech něco zajímavého? Díky za radu.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
petr1596: třeba na tom třetím je rubní značka kroužek v ocase lva :-)
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
10. 6. 2006
A ešte jedna vec, zaujímavé sú pretol, lebo sú to naozaj fajn stavy.😉
Zaregistrován
6. 11. 2010
A první dvě jsou z nejstarších ražeb PG Karla IV., je zde celkem nápadná podoba zvířete jako u PG Jana Lucemburského. Na trhu platí tyto ražby za méně časté a v podobných slušných stavech jsou zajímavé. A ta třetí je asi nejzajímavější, i když tím stavem už nic moc.. Kdyby byl k mání, výměna či prodej, nebránil bych se😉
Zaregistrován
23. 11. 2011
Na prodej nejsou, chvíli jsem jedničku a dvojku sháněl, spíš mě zajímalo zda na nich je něco extra, u těch jedniček mi příjdou rozdílné hlavy u lva, jeden má jakoby knír. Ta dvojka je trochu prohnutá, ve skutečnosti vypadá mnohem lépe, jen jí chci trochu dočistit
dík za názory
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.