Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
24. 8. 2013
Bylo to na svou dobu hodně peněz? V mincích se nevyznám. :-)
Na vseobecny prehlad odporucam:
Mzdy a ceny v 18 Storoci - Google. (Möj vyhladavac je v Nemcine, vas v Cestine..) Urcite najdete zaujimave stranky.
Vecer sa pozriem na dalsiu stranu.
S peknym pozdravom A.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Tych 280 zlatych bolo ozaj dost.asi tak cena domu v meste.Krava stala 7 zlatych.Remeselny majster zarobil za mesiac 2 zlate .Je to cena 40 krav-to bol vtedy slušny majetok .
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
21. 3. 2011
Ahoj Adri,
dopis je z dubna 1849.
Na tarify mám jediný pro mě dostupný článek Andora Béra z Filatelie roku 1973.
Ahoj Nucky,
už jsem myslel,že sem nechodíš.Máš to opět pěkně zpracované.
Zaregistrován
12. 10. 2013
Díky za info. Doplním si to potom.
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
12. 10. 2013
Ahoj Radku, jo, po delší době jsem zase něco zařadil, ale jelikož opět makám od rána do večera, není na nic jiného čas. :-D 😉 😉
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
12. 10. 2013
Taky to tak vnímám.🙂
Zaregistrován
21. 3. 2011
Sobotka -pošt. úřad od 22.3.1754
První razítko Sobotky z roku 1826.Soukromý dopis do Znojma na Alois Klimer ml.
Adresát platil plné porto 8 Kr za váhu půl lotu a vzdálenost 12 pošt. stanic-asi 30 mil.
Adri,doplníš prosím text?
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj Arsen,
tak tento list musis zavriet do trezora! Taxa 3Kr v aprily este vydanym zakonom platna nebola, tym padom mas dopis s obdobia pred vydanim postovneho zakona.
[
Zaregistrován
21. 3. 2011
Adri,Ty si děláš asi srandu,ale ono je tam podle mě opravdu April,takže někde bude něco špatně.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
127 – druha strana:
Gegen der mit meiner in Lundtenburg (Břeclav) beyhabenden Aufsässigkeit auf 3 Dukaten einlegenden Schadloshaltungs Kaution einen Rechts: Kummer auch Arrest schlagen, Euer hoch Fürstliche durch leicht aber untertänigst – demütigst, zu recht inständig bitten, höchst die selbe diesen meinen gegenwärtig Rechts – gehörig Justificiwenden Verbot nicht nur in höchsten Gnaden adno(e)tam zu nehmen, auch folglich: behörig zu intimiran, sondern dementsprechend auch es was Rechtens Ergehen zu lassen gerührten; der nicht dieser gnädigsten bitte Gewährung unterständig – demütigst – getröstender wir in gleich: und zu ? Und höchsten Schutz Hulden(?) gleichförmig am pfählender, nebst unter einstig: feierlichster Anmeldung aller jeden auch Unkosten, XXX - ?
…
Untertans gehorsam:
Von ?hallmann Manu propria (vlastnorucne!) - Jacub Marcus Götzl – Advokat
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.