Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
24. 8. 2013
Arsen napsal/a:
Kolem roku 1820 se začínají na doporučené dopisy dávat místo rukopisných poznámek razítka.
Na prvním dopise z roku 1827 ještě razítko není,místo něj odesílatel poznačil,ručně recomendirt a pošta R a potom ještě pošták přidal vpravo nahoře značku NOTA BENE(dobře si pamatuj).Dopis šel ze Strakonic do Prahy a porto činilo 12 krejcarů za vzdálenost 7-9 pošt. stanic a 4 krejcary za recomando.
Vzadu neporušená pečet rodu Windischgraetzů.
Obrázky:
Tento opis mi tiez celkom nesedi...
Kolko stanic je medzi tymito mestami? Aku vahu tu predpokladas?
A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Vzdálenost asi 110 km,to je 7 pošt. stanic a aby pasoval tarif,tak by měla být váha 1 lot.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Dakujem za pochvalu, ale tak to brat nemözes...
Aj ked zbieram len asi rok, mam pristup k uplne inym neobmedzenym zdrojom. Takze som velmi velkej vyhode. Okrem toho ma zujima skoro vsetko, aj ked tie oblasti cielovo nezbieram. Tym padom mam moznost möj obzor rozsirovat uplne inym tempom ako ty.
Vo Forume v ktorom sa ucim su autory philatelistickych knih, pracovnici philatelistickych kniznic, sberatielia ktorych listy urcuju ceny na trhu...
Mne staci jeden list ukazat a polozit otazku ak niecomu nerozumiem, napisat mail a pozicat si knihu ak ma nieco blizsie zaujima...
Poklona patri tebe, s tym malom informacii a obmedzenou moznostou diskutovat k tvojim zaujmom - este k tomu take krasne a vynimocne listy?😉
A.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Tie preposty kolko km je kolko postovych stanic ma musis este naucit.🙂
Okosielatel je s Řepice? Ak som to spravne nasla...bol ten dopis s Řepice doneseny a na poste v Strakonic podany.
Tu je cely Taxpatent z roku 1817:
http://www.altpostgeschichte.com/index.php?page=Attachment&attachmentID=16475&h=5ebc357acb6ad46bd818a33b142577d4308f203e
Na strane cislo 7 su tie tarify.
Skus to porovnat...
A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Adri,
nechval,vím ,že vím prd,ale baví mě to i tak.
Ty přepočty máš v tom článku ,co jsem Ti poslal. Str. 154,tam,jak,jsou zaškrtnuté ty míle.
Já si Repitz ani nevšiml,myslíš před tím doctor?
Dík za ten Taxpatent,projdu ho,jen co opadnou ty nechutné vedra.Nemůžu se soustředit ani na dívání na televizi.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Jeden pekny formular.Neviem či to je predtlačene alebo tak krasne napisane.Vyplatene v plnej vyške,preto je adresna čiara prečiarknuta 2 x diagonalne a na zadnej strane"2" vyška zaplateneho poštovneho.
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
21. 3. 2011
I ta obálka je krásně "namalovaná".
Zaregistrován
24. 8. 2013
List je adresovany:
An Herr Pet. Friedr. Swan, beder Rechte Doktoren und Landesadvokaten Wohlgeboren Prag
Odosielatel:
Vzadu neporušená pečet rodu Windischgraetzů.
- zili v Řepice ??? Ak ano, bol list na postu doneseny – 3 Km?
Co je velmi zaujimave, datum peciatkou: 25/8!!!
opeciatkovala to posta?
Ten originalny Taxpatent s roku 1817:
Vzdalenost: od 6 – 9 postovych stanic
Rozdielne informacie k tomu clanku. Mali by sme to casom porovnat, ked si pozrieme viacej listov.
A.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Len nazov mesta, meno, pospis, Cislo: 7, Datum su doplnene pisanym pismom. Zvysok je tlac.🙂
Okial kam ten list isiel?
Pekny den praje A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Ahoj Adri,
furt to nechápu ty Řepice.Já je nikde napsané nevidím. Donést si sám na poštu takový kousek dopis nic není a nebylo.Nebo si poštmistr najímal lidi,nejčastěji řezníka nebo hospodského,kteří dopisy nosily i do vesnic v okolí.
Razítko je určitě poštovní,proč?
Ještě bych chtěl upřesnit ty poštovní stanice.Byly od sebe vzdáleny dokonce někde až 3 míle,takže 15-22,5 Km.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.