Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
12. 10. 2010
Radku, teď jsem si uvědomil - zítra jedu na otevřené sklepy do Šardic. Nebudeš náhodou doma 😁
Zaregistrován
21. 3. 2011
Bohužel,až do neděle mám službu,třeba pojedeš přímo k nám na Národopisný festival.Ten je někdy ve druhé polovině srpna.
Co se týče Tvého dopisu,tak na mě slabé rozlišení,snad nám to Adri rozluští.
Zaregistrován
12. 10. 2010
Ono samo o sobě je to hodně drobné písmo.
Tak třeba jindy 🙂
Zaregistrován
21. 3. 2011
Zaregistrován
19. 4. 2014
Niečo trocha nevšedne.List adresovany šlachticovi Ernestovi de Harrach,znamy to Ćesky šlachticky rod.Adresovane do Venedig /Venezia-Benatky/do Pallazzo Barbo.Cardinal Pietro Barbo postavil v Rime palac ktorí sa volal Palazzo Barbo Venezia.Takže palac Barbo Venezia nie je v Benatkach ale v Rime.Pisatel to poplietol preto list na prvu adresu nevedeli doručit .Poslali ho dalej do Viedne.Ani tam sa pan Harrach nenachadzal tak ho dalej poslali do Cilli/Celje/v Slovinsku.Razitka 5.5.Praha -8.5.Benatky -14.5.Vieden -15.5.Cilli.Obrazok Palazzo Barbo
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
21. 3. 2011
Tak to je velmi zajímavý dopis,tolik razítek a žádné nemá vročení.Který je to rok?
Zaregistrován
19. 4. 2014
Arsen - su ešte dve dalšie razitka a nejaka poznamka.Povodne som si myslel že je to predznamkovy dopis ,ale razitko B.S.N.ALLEE 5/5 VI.je razitko Zberna dopisov Praha Nova Alej použivane až od 1.6.1850.Votoček -1890,inak dost vzacne razitko.Vedla neho je dalšie razitko TRIESTE/TERST/ 12.5.Ta rukov pisana poznamka nad tymito razitkami je zrejme sprava o nedoručeni a datum asi 9.5.1855.Patral som prečo je teda oslobodeny od porta.V strede dopisu na adresnej strane je mala poznamka ktora je asi skratka exo exo a potom poznamka 12.Takže skusim zrekapitulovat - 5.5.1855 podany list ako exoffo na Pražskej zberne Nova Alej. 8.5.prišiel do Benatok,12.5.je v Terste,14.5.Vieden. 15.5.Cilli.V tomto obdobi šlachtici vela cestovali a stavalo sa často že ich list proste na ich cestach nezastihol a bol poslany na adresu ich dalšieho pobytu lebo na tej adrese kde ich list nezastihol vedeli presne kam pan grof pokračoval.Tu je to ale uplne inak .List prišiel do Benatok namiesto do Rima a tu o pobite pana Harracha samozrejme nič nevedeli.Preto su tam až 4 dni kym to prešlo cez Terst.Na pochopenie niekedy treba najst nejaku indiciu.Uvidime čo na moju teoriu poviete ostatny .Možno tam je ešte nejaka zahada.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
6. 2. 2009
Myslím si, že to nebude exo exo, ale etc. etc. (et cetera = a tak ďalej ) čo často používali, ak nechceli vymenovať všetky hodnosti, prídomky šľachty.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
19. 4. 2014
Druha adresa kam list smeroval.Castillo Harrach Vien
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.