Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
24. 8. 2013
:)
Samozrejme ze tych 30€ je len priklad, ukazat ako sa Autor tej knihy k tomu porovnaiu dostal a tym ti povedat ze taketo informacie su spravne.
Tema celkovo nie je jednoducha lebo hystoricky treba brat do uvahy vela veci, napriklad:
1816/17 Europa hladovala lebo nebolo urody. Za jeden chlieb sa platilo 3 - 4 nasobne ako v roku 1815. Povedzme ze ak mal niekto pozemok a chcel rodinu nasytit, predal ho - ale za nizsiu cenu ako by dostal v roku 1815.
Co tym chcem povedat - taketo vypocty na porovnanie su priblizne +/-. Pre nase informovanie, urobyt si priblizny obraz k teme samozrejme stacia a su aj spravne.
A.
Zaregistrován
22. 10. 2010
ja jsem si to kdysi prepocitaval, uz nevim kdy ani jak, ale pamatuji se, ze mi vyslo, ze jeden zlaty r. 1880 byl asi 1600Kc, tj. cca 60,-€. Nevim jestli je to pravda nebo neni, ale tim se priblizne ridim uz nejakou radku let a plus/ minus to sedi. Je ale jiste, ze takto se to prepocitavat neda, protoze byli jine hodnoty veci a sluzeb.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Musime vychadzat s toho ze autory knih kore sa Tematikou zaoberaju su ich celozivotne diela. Autory knih aku napriklad teraz citas s knih uvedenych Autorov vseobecne vychadzaju a preberaju informacie...
Takze ako aj 101 pise, pre nas sberatelou ktorych historia zaujima, priblizne +/- k nasim Sbierkam staci.
Jednu knihu ktora sa – Alte Meß- und Währungssysteme – zaobera mam, taketo knihy su velmi drahe a v prvom rade welmi tazko pochopitelne...tym ta nechcem odradit, len upozornit ze hlbsie sa tym zaoberat je velmi komplykovane a aj velmi casovo narocne.
A.
Zaregistrován
12. 10. 2013
Zkusil jsem si půjčit - Základy peněžního vývoje (Sejbal Jiří).
Taky mně nejde o nějaké exaktní vyjádření, ale o přibližné srovnání, abych si to uměl nějak představit.🙂
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj,
to ma velmi tesi..velmi sa mi paci akym stylom sbieras a akej teme sa venujes!😉
Nepriamo siahame po knihach ktore nas prehlad obohatia, bez toho sa neda..
S peknym pozdravom A.
Zaregistrován
12. 10. 2013
Ahoj Adri, no, já hlavně mám těch okruhů více, to není jenom tohle. Nejraději bych sbíral všechno. :-D
Zrovna řeším s archívy (ÚSTR, ABS) odboj ze protektorátu, konkrétně Petiční výbor Věrni zůstaneme, listinku, v níž jsou podepsáni, jak tehdy muselo být, svědci, kteří žadateli o osvědčení museli dosvědčit, že byl skutečně v odboji. Zde se sešlo 9 lidí z odboje vč. M. Horákové. Jenom na ukázku, nemám to ještě dodělané, zatím obecně (bez medailonků ke konkrétním lidem). Takže okruhů mám více, a tohle byla docela na mé finanční poměry raketa. 😁
Obrázky:
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
24. 8. 2013
Dobry vecer,
najprv - dakujeme za ukazku.🙂
Nie som velmi prekvapena ze tych Tem mas viac😃
Prepac mi hned prvu otazku, aj ked pises ze prave na tom pracujete a tie strany su lem rozpracovane..
Ake publikum chcete oslovit? Mne osobne ktora tu niesom scitana nie je jasne köly comu sa taketo ziadosti robili (snad som nieco v texte prehliadla?)Chyba mi tu uvod - vysvetlenie.
Menovane osoby figuruju ako svedkovia - vyhotovenia dokladu (jeho spravnosti):Jednatel, Tajomnik, Spisovatel, Minister, Poslanci, Predsedkina
Az posledne dva dole su Svedkovia ktory dobovo vyhlasenie menovaneho dosvädcuju: Matka a Vezen
- taketo veci su dölezite rozlisit (pokial mam pravdu, pre mna je to nezname teritorium)
S peknym pozdravom A.
Zaregistrován
12. 10. 2013
Ahoj, no nechci to příliš v této diskuzi pitvat (není to zaměřeno na tohle), ale já již vím (dopředu), že všichni, co jsou podepsaní, byli členy PVVZ, někteří i zakládající členové Svazu nár. revoluce (jednatel + tajemník), a jak jsem zmínil, zatím to mám ve všeobecné rovině (navazovat se bude dále), ještě jsem nedělal konkrétní povídání o jednotlivých členech (kde bude jejich činnost blíže udána) +o osobě, na které je potvrzení vystaveno (zatím je zjištěno, že to byl člověk poskytující byty pro ilegální schůzky). Tak trochu z toho plyne (z textu na listině), že dotyčného potahovaly úřady za styk s Němci, proto i z těchto důvodů se ta potvrzení vydávala (plyne z textu), všechno ostatní se řídí tím zákonem 255/46, kde to všechno je, a to já už nezmiňuji, takže není problém si zákon najít.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj,
dakujem za upresnenie..
Aj za kratkym textom je obrovsky kus prace! Co si casto neuvedujeme...
Tu ti mözem napisat len - dakujem za ukazku, ale dufam ze je jesne ako si to vazim.
A.
Zaregistrován
12. 10. 2013
No, asi naivně jsem si myslel, že dnes něco u B. získám, některé dosažené ceny u předznámkových dopisů - pěkné. :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.