Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj Radko,
ozaj krasny! Tak malo listov vidno v cestine...
gratulujem k kupe.
A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Lukas-děkuji za upřesnění,mě se ty měny nechce přepočítávat.Vím kde hledat,jenom su zhnilý.
Adri-jo,dobrý list.Už se u mě válí delší dobu.
Zaregistrován
12. 10. 2010
Arsen -> Radku, dostal jsi moji odpověď na tvůj email před Vánocemi?
Zaregistrován
21. 3. 2011
Ahoj Honzo,právě že nedostal. Už jsem si říkal, že se asi nebavíme.
Zaregistrován
12. 10. 2010
:mrgreen: Tak já to zkusím znovu
Zaregistrován
21. 3. 2011
Ahoj,po delší době zase něco bez známek.
Za pomoci kolegů,kterým také starý papír voní 😉 můžu dnes ukázat toto "dvojče".
V roce 1798 byla v Březnici založena sběrna dopisů pro Rokycany. 20.8. 1839 tu byl podaný list do Vídně.Odesílatel si vyžádal nejen rekomandaci s potvrzením o podání,ale i zpáteční potvrzení o převzetí tohoto dopisu.Jako doklad o potvrzení mu pošta vydala Aufgabs a Retour Recepisse.
1 zlatý a 12 Krejcarů zaplatil odesílatel za dopis o váze 3 lothy-poštovní tarif od roku 1817 za vzdálenost 16-18 poštovních stanic.
Za Aufgabs Recepisse platil odesílatel 2 Kr,za rekomandační poplatek 4 Kr.
Za Retour Recepisse pro doporučený dopis platil od roku 1817 12 Kr.
Takže dohromady za poštovné,recepisy a rekomandaci zaplatil 1 zlatý a 30 krejcarů.
Aufgabs Recepisse zůstává u odesílatele,Retour Recepisse posílá pošta i s dopisem do Vídně.Při převzetí dopisu potvrdí adresát podpisem doručení-28.8. 1839. Retour Recepisse posílá vídenská pošta po potvrzení adresátem o doručení zpět odesílateli do Březnic .
Takto nějak jde popsat téměř každá předznámková celistvost.Dá to sice dost práce,poněvadž zdroje jsou dosti omezené,ale o to je to zajímavější🙂
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj,
vonia😁 ?
Vies na co sa prave divam?
Na Retou Recepisse - je vyplnene "25teho" co by malo bit vyplnene vo Viedni pri doruceni.
Co je to za peciatka na zadne strane?
A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Nojo sakra,takže to razítko 28.8 AUG bude asi odchozí,ale to by bylo divné,takto se to nedělalo.
Doufám,že se neptáš na to razítko s tím lomítkem.To jsem si tam ze srandy poznamenal já.Ne,vážně nevím,co je to za značku,ale zaběhnu se na tu poštu zeptat.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Viedenskej postarke? 😋
Takze Wien 28. AUG
Ak ten list dosiel 25ho urcite to na poste nedrzali tri dni. V tedy sa roznasalo paar krat za den..Mohol by to bit datum kedy Vieden poslala ten Retour spät...hmmm az o tri dni?
Mas este nejake Retour - na porovnanie? Alebo niekto iny?
A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
To víš,že nějaké Retour vyhrabu.Ale až budu doma,ted dřu v práci a tady na notasu nic nemám.
Šak píšu,že to vypadá na odchozí-odeslání nazpět.Podle mě dost divné.Podívám se na ty další kousky a dám vědět.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.