Zaregistrován
26. 2. 2020
Hele, já bych do seznamu dával (a budu dávat) vše, co je v názvu vlákna. Vše, co mohou sběratelé hledat po burzách a aukčních portalech, vše co oživí a doplní sbírku a udělá každým přírůstkem radost sběrateli. Nesesnerovaval bych to žádnými přísnými pravidly, ať si každý vybere to svoje...
Zaregistrován
16. 3. 2017
Souhlasím, to budu dělat i já jen budu pojmenovávat mince podle toho kam asi patří. Když si nebudu jistý, tak zasáhne můj tutor😃 Dneska jsem udělal narychlo novou tabulku, ale tam ještě není vše košér😉
To bych musel dělat tabulky tři a to už bych se v tom vůbec nevyznal😃
Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb
Zaregistrován
28. 10. 2015
Ok kluci, alespoň v tabulce do závorky uveďte zařazení(zkouška, varianta, chyboražba, vada)pokud si v zařazení nebudete jistí, můžeme každou takovou minci zde prodiskutovat s ostatními sběrately ať v tom nemáme nakonec chaos, nemluvě o tom když se toho chytnou prodejci...😉
Také vás poprosím, pokud možno vyhnout se výrazů nálitek, je to zážitý a mylný pojem mezi námi sběrateli, použivejme raději výstupky..Pojem nálitek je odvozen od slova nalít a jak všichni víme mince jsou zpravidla nejčastěji raženy a né odlevány, tak jak to naopak často bývá u padělků, kde se i tento pojem nejlépe hodí 😉
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
17. 12. 2014
Zaregistrován
23. 11. 2015
On sem chodil a bol dobrýýý. Dávno nebol.🙄
-s-
Zaregistrován
26. 2. 2020
Zajímavé, nevěděl jsem o tom... Děkuji za odkaz.
Projdu si to, pečlivě, určitě tam najdu něco nového i pro moje další hledání do mé sbírky. Také doplním do mého seznamu, jehož aktuální podobu zde předložím pozítří...😃
Zaregistrován
28. 10. 2015
Koukám jsou tam i padělky...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak je prvního března. Slíbil jsem, že sem vložím doplněný a aktualizovaný seznam. Zájem o toto nové vlákno mě nepřekvapil, československé mince sbírá spousta lidí a různé anomálie vždycky byly obohacením sbírky. A nějaký "ucelený a přehledný" seznam, tu prostě chyběl. Tak si ho postupně vytvoříme sami společně...
Přemýšlel jsem, jak to uchopit a jakou tomu dát formu, ať to k něčemu je.
Takže?
- akceptoval jsem zdejší připomínky Numismata (viz příspěvek č. 12)
- můj seznam "Variant..." z mé sbírky, který jsem zde zveřejnil jsem doplnil o položky ze seznamu z Katalogu p. Novotného (viz příspěvek č. 18), pokud byl zveřejněn v katalogu, předpokládám, že mince z něj skutečně existují, i když jsem některé neviděl na vlastní oči
- dále jsem ho doplnil o položky, které jste sem na toto vlákno poslali i s fotografiemi (nebo na které jsme zapomněl, vím, že existují, jen jste mě na ně upozornili)
- doplnil jsem ho také o položky z odkazu joza 9. Úplně všechny jsem tam ale nedal. U pár (asi jen 3) položek jsme měl z fotografií problém vůbec rozeznat, v čem se liší...
Zaregistrován
26. 2. 2020
Jaké jsem si stanovil pravidla pro doplňování dalších položek?
- jen varianty, chyboražby (a teď se hádejme a co je varianta a co chyboražba😉 ´)
- prasklá raznice, deformace, poškození - prostě zmetek, není pro mě varianta ani chyboražba
- nejsme filatelisti, co neuvidím pouhým okem, to neuznám. Lupa je nástroj filatelistů a muší hovínka nehledám...
- abych minci zařadil do seznamu, musím ji vidět. Proto posílejte sem na vlákno s popisem vždy i foto i detailní, ať je mince doložitelná
Tož asi tak. Pokud s něčím nesouhlasíte, řekněte, probereme to, hledejte ve svých sbírkách, na burzách v "krabicích hraboškách" a posílejte na toto vlákno fotky mincí, pěkně to popište... věřím, že vám-nám všem- pomůže tento přehled doplnit a obzvláštnit naše sbírky a k něčemu to bude😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.