Moderátoři: smith

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#721 - 2. 2. 2016, 20:33

:mrgreen: 🙄

nemohl jsem odolat a musel jsem vložit aspoň smajlíka , To je boj Mischel13 , že ?

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#722 - 2. 2. 2016, 20:42

boj ne, ale připadám si, jako bych házel hrách na zeď...tady máš příklad, jak nesprávně investovat...prodělat 36tisíc na dvou bankovkách, to už je umění...někdy mám sto chutí mu nabídnout svou sbírku BRD a NDR, protože bych na tom vydělal balík...ale pro něj jsou to jen papírky na investici...takže nic z toho nebude...

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#723 - 2. 2. 2016, 20:52

to máš zcela pravdu
možná je chyba v komunikaci
asi musíš mluvit jinak s investorem a jinak se sběratelem !, ale po té dlouhé diskuzi už jsi na to určitě přišel sám

majkl

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2010

#724 - 2. 2. 2016, 21:37

No, mně z toho plyne jeden závěr: pokud poptával náš nový pan kolega N-kové přebytky Československa, je zřejmé, že již i hodně prostoduchý ví, že má nabízet velmi draho. A hlavně všelijaké neprodejné ležáky typu zažehlených přehybů apod., protože je velká šance (řekl bych téměř jistota), že to kupec nepozná, případně se nechá odbýt jednoduchou výmluvou.

Za sebe nenabízím nic (i když by se dalo jistě dobře vydělat) - nechci, aby hezké věci skončily "v propadlišti dějin". Viz jedna sbírka "pražského pivovarníka" (či kdo to byl) dražená před několika málo lety v ČNS v Praze. Pán se k tomu buď neuměl chovat (a mnoho hezkých věcí zničil), nebo si myslel, že kupuje UNC a koupil hrůzy.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2015

#725 - 3. 2. 2016, 08:29
No, mně z toho plyne jeden závěr: pokud poptával náš nový pan kolega N-kové přebytky Československa, je zřejmé, že již i hodně prostoduchý ví, že má nabízet velmi draho. A hlavně všelijaké neprodejné ležáky typu zažehlených přehybů apod., protože je velká šance (řekl bych téměř jistota), že to kupec nepozná, případně se nechá odbýt jednoduchou výmluvou. Za sebe nenabízím nic (i když by se dalo jistě dobře vydělat) - nechci, aby hezké věci skončily "v propadlišti dějin". Viz jedna sbírka "pražského pivovarníka" (či kdo to byl) dražená před několika málo lety v ČNS v Praze. Pán se k tomu buď neuměl chovat (a mnoho hezkých věcí zničil), nebo si myslel, že kupuje UNC a koupil hrůzy.

Jen pro uplnost - na tomto foru jsem nikdy nic ke koupi nepoptaval.

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#726 - 3. 2. 2016, 08:39
Jen pro uplnost - na tomto foru jsem nikdy nic ke koupi nepoptaval.

Dobrý den kolegové, našel by se mezi Vámi někdo kdo by za rozumnou cenu chtěl prodat něco ze svých Nkových přebytků? Sháním toho relativně dost, "snažím" se sbírat ČR a všechny její "předchůdce" od roku 1919 (spíše tak od 1926)🙂 doteď - zatím mimo Slovenského státu. Mám zájem o perforované i neperforované.

V případě zájmu prosím pište na email: zdenek.zara(ZAVINAC)email.cz Chybí mi toho relativně dost, tak domluva přes email.

Děkuji
asi poptával duch...😁

zdendaz

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2015

#727 - 3. 2. 2016, 09:05

mischel13 - poptávám já, zdendaz, osočuješ člena se jménem zdenda3. Je to jiná osoba. Chápu jméno hodně podobný, ale příště se radši líp podívej 😋

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2015

#728 - 3. 2. 2016, 09:08
mischel13 - poptávám já, zdendaz, osočuješ člena se jménem zdenda3. Je to jiná osoba. Chápu jméno hodně podobný, ale příště se radši líp podívej 😋

Kdyz on je "mischel13" tak trosku "jinej"🙂

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#729 - 3. 2. 2016, 09:23
Kdyz on je "mischel13" tak trosku "jinej"🙂

možná jinej, ale sběratel a ne investorem a ještě špatným...😁

majkl

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2010

#730 - 3. 2. 2016, 09:51

Obecně: toto není fórum "investiční" ale "sběratelské". Řeší se tu nové poznatky, dohledává se literatura, dávají se sem odkazy na aukce zajímavých (čas od času i cenově, ale primárně málo obvyklých a těžko dostupných) věcí, upozorňuje se na padělky a podvody. Lidé si tady rozšiřují obzory o předmětech sběratelství - v této sekci o papírových platidlech. Viz např. sekce "Naše papírová platidla".

Je pravda, že čas od času sem přijde někdo, kdo si splete dveře, ale většinou rychle pochopí, že se tady nic nového nedozví, všem nám vynadá, jak jsme pitomí a pak za sebou hlasitě práskne dveřmi. Poslední případ je ten, kdy sem nakráčel ten pán (teď nevím, který vlastně), co troubí do světa, že má plné kapsy peněz a všechno to tu koupí. Dobře, každý už to ví, pro obchodníky je to splněný sen o zlatém vejci, mail už je taky zveřejněný - nabídky a tisíce děkovných dopisů se určitě jenom pohrnou. Tak už proboha tuto debatu ukončete. Běžte (myslím toho bohatého z těch dvou) si koupit třeba diamant - ty jsou hodně drahé, takže peníze utratíte rychle. Hlavně ať už máme proboha svatý pokoj a ať toto fórum zase slouží svému původnímu účelu.

Pokud jsem si - jako mnozí - popletl nicky, tak se omlouvám. Není obvyklé, aby tu byly dva tak velmi podobné. Nicméně, poptávat Československo v UNC je relativně pošetilé. Od takové poptávky nelze moc čekat - je toho prostě málo a hlavně, ochota prodávat není. (Viz jedny z mých prvních příspěvků zde, taky jsem takto začal...)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.