Moderátoři: smith

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 19:24

typíčo a to říká někdo, kdo si sám přihazuje v aukci na své vlastní mince .... to už člověk neví, zda se má smát, nebo vytáčet psychiatrickou léčebnu... ale co se divím furt těm psycho a sociopatům omg

To je fakt, sám to tady přiznal a ještě se divil co je na tom špatnýho....
A to má žaludek na to osočovat druhé při normálním obchodu bez nějakých levaren. Je to vsevypovídající.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Kocwara

Uživatel

Zaregistrován:
6. 5. 2022

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 19:27

Vždyť to není nemorální, nabízet něco za cenu, byť i vysokou. Každý se může svobodně rozhodnout, zda to zaplatí. Tak co se tady řeší ?

Konzultace a poradenství v oboru frenologie.

Nell

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2022

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 19:45

OtravnyKomar napsal/a:

Nell mě by fakt zajímalo...

Komáre, pokud Vás to opravdu zajímá...

• Na srovnání ceny jste si vybral minci z Aukra se snad historicky nejvýše dosaženou cenou na této ražbě, já tedy přiložím třeba tento současný prodej: https://www.sixbid-coin-archive.com/#/en/single/l36282485?text=1638 St. Veit&dateRange=2022-2023
  • Nahodit takovou marži na profesním fóru, kde se začínající sběratelé učí od těch zkušenějších, mi prostě pocitově úplně fajn nepřijde.
  • Aukční dům, kde jste nakoupil, určil kvalitu včetně doplňujícího popisu a vystavil kvalitnější fotku.

Není to moje věc, jak kdo obchoduje a přeji Vám úspěch... ale ptal jste se.
Jen bych ještě zmínil, že čím víc se do hovna rýpe, tím víc smrdí.

Jinak máte pravdu, že já si myslím, že něco nemá hodnotu, rozhodně neznamená, že to tu hodnotu nemá.

bossi

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2014

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 19:55

Všechny nový a začínající sběratele má pod palcem barbína
Tam je to pořešený😃

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 20:06

Díky za alespoň trochu věcnou odpověď. Těžko tady ocekavat. Na tomto fóru se dávno žádní začátečníci od nikoho neučí. Myslím že asi já tady budu nejmladší účastník. Pro mladé generace je tohle platforma z doby kamenné a navíc s dost toxickým prostředím jak je právě tady vidět. A propo, nebyl by tohle ideální priklad k učení začátečníků? Každý rozumný clověk by začátečníkovi mohl říct, mince za takové sumy nekupuj dokud tomu nebudeš rozumět ? K té ceně, vy jste zase vybral tu nejnižší dosaženou, jsou tam také ceny mnohonasobne vyšší. Pro mě je ukazatel aktuální cena u nás. Neprodavam to za hranicemi ale u nas. Aukční dům zachovalost nepopsal, ta je zřejmá z fotky kterou jsem mimochodem použil od nich (k té kvalitě) a doplňující informace že je mince čištěná? Nic neříkající, valná většina mincí alespoň jednou před tím než si ji koupíte je čištěná. Tolik k vašim argumentům k mému prodeji....
Celé je to naprosto zbytečný hon na čarodějnice a jediná racionalni motivace mi stále vychází jen jako závist.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 20:13

A když děláte business, jak by jste naložil s někým kdo přijde k vám na prodejnu, kanceláře nebo kde působíte a začne vám tam mravně kázat že to máte moc drahý a jste v chudém kraji, a co chudáci důchodci a samozivitelky a co hůř když víte že ten člověk je debil, lhář a pravidelně otravuje?

akolita@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 20:32

Komár konec konců handluj jak je libo,ale uznej prodávat tady už prakticky podruhé v jeden den za pevnou cenu a v podstatě týž den je zbrkle vystavit na Aukru od koruny je hovadina.
Stejně tak nabízet mince za nesmyslně nadsazené ceny ihned po vydražení ať už je to případ tohoto tolaru a když se poohlédnu do minulosti také tolaru vídeňského 1637 kde jsem nakonec měl ačkoliv nerad zase pravdu ..
A když kouknu do sekce prodeje zlatých mincí,zase tam vidím tvůj cenový švindl u 4 zlatniku 1877 příspěvky 1190-1191 kde strilíš ceny jak tě napadne..
Přijde mi to hodně neprofesionální.
A to nemluvě o tvém zbrklém čištění které na mincích provádíš, když se neprodá viz.tolar..
V této sekci je plno seriózních prodejců s žádným s nich nemá tolik šlamastiky kolem prodeje jako ty za takovou krátkou dobou..
Omlouvám se, že jsem možná tím vším dost nepříjemný,ale nedá se na tohle vše nereagovat...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Nell

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2022

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 20:44

OtravnyKomar napsal/a:

A když děláte business, jak by jste naložil...

Vysvětlil bych mu své náklady, marži a kde mě tlačí bota... většinou se dá něco vymyslet, ale i dohoda o nedohodě je v pohodě. Pokud je to debil, cenu navýším.

Jinak informace o čištění je třeba pro mě zásadní. Zrovna minulý týden jsem posílal minci zpět do aukčního domu s patřičným komentářem. A hodnocení je u té Vaší uvedené také.
Pokud začátečník kupuje mince za 50k výš, pak si o problém přímo říká, pravda... ale i tak - berte mě jako naivního občana věřícího v karmu.
U srovnání cen stále opomíjíte kvalitu mince. Pokud by mi někdo nabídnul opravdu pěkný kus této ražby, neváhal bych dát výrazně více, neż požadujete Vy nebo co šlo na Aukru.

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 20:59

Moc nemám tobě i když na docela smysluplny příspěvek reagovat. Ale Budiš... Ten 1/4 zlatník jsem určoval podle katalogu. Žádný jiný se tady neprodával. Jo mince jsem sem hodil, nikdo se neozval tak šli další den na Aukro. Klasika, nabídnu mince po platformách, něco se prodá něco ne. Něco hodím na aukce na fb, něco na Aukro. Občas je prodám v aukci za víc než chci občas za min. Ty urcujes po jaký době je kde koser prodávat dál? Tomu nerozumím. K tomu vestenburgovi bych se nevracel tam jsi zkoušel pěknou habaduru. A k ceně tohohle tolaru, myslím že jsem si ji racionálně obhájil navíc do toho za kolik co kdo prodává je ti kulový. Chodíš po obchodech a píšeš na e-shopy moralizace jak jsou moc drahý? Co řekneš člověku který ti bude říkat jak jsi neprofesionální žid a šejdíř protože stavíš za draho? Kde vůbec bereš tu drzost něco takové jinému říct? A k tomu čištění? Už když přišel zdála se mi patina podezřelá ale v popisu aukce nic nebylo, tak jsem ho prodal. Kvůli tomu se mi vrátil, diskutoval jsem to s pár lidma. Kteří jsou skutečně dobří v oboru a shodli jsme se že je patinovany tak jsem ho vzal zpět a vyčistil a vše u opětovného prodeje uvedl. Opět dukaz leda toho že hraju fair-play. Což ty asi neumíš pochopit když to neznáš. Já nevím. Je škoda že tohle vlákno nikdo nemoderuje. Kdysi platilo pravidlo že se prodeje nekomentují aby se předcházelo zavistivym a hloupim reakcím. Každý si to dělá po svém ale chápu že ty znáš všechny recepty jak to dělat správně nejlíp. Tak si je nech prosím tě pro jiné a rozhodně tě prosím přestaň reagovat na mé příspěvky. Pokusy hanit mě, kazit prodej a podobně jsou fakt ostudný a nemají tady co dělat.

akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
25. 11. 2023, 21:06

Tedy bych měl zdrazit? Naivní jsme asi oba, též věřím v karmu a věřím že jsem vše udělal nejlépe jak šlo a udělal bych to tak znovu. A znovu říkám že se vám cena nepozdává mě nemusí zajímat. Když by jste mi napsal hele dám ti 40k dohodneme se někde na středu. Vždy se o tom dá jednat ale ne tak jak jste předvedl vy, vaše chování, vám doufám karma vrátí když už na ni věříte.

akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.