Moderátoři: Tomako, smith

majkl

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2010

#11 - 15. 11. 2011, 22:07

mike, rozmysli se, co od toho vlastně čekáš. Na většinu věcí, co se týče katalogizace sbírky, stačí bohatě Excel. Samozřejmě to chce dobře promyslet strukturu tabulky a dát tomu nějakou formu, ale spoustě lidí to stačí.
Další možnost je něco si sám naprogramovat (samozřejmě netuším, jak na tom jsi). Každý software musí využívat nějakou databázi a její hesla pak nějak hezky zabalit. Ideální kombinace je tedy MySQL a PHP - stačí si stáhnout např. EasyPHP a začít tvořit.

Zpátky na začátek: chceš mít přehled o tom, co jsi kdy a kde koupil? Nebo přehled všech bankovek z nějaké oblasti a v něm si zaškrtávat, co už máš, a dělat si u toho poznámky? Chceš si tam nahrávat i skeny? Budou ti stačit přednastavené kategorie nebo chceš svoje vlastní (a ve své vlastní struktuře). Atd. atd. Podle toho vybírej - možná dojdeš opravdu k tomu, že Excel stačí. Zvlášť, když se začneš vrtat v jeho mírně pokročilejších funkcích (filtrování v tabulkách, podmíněné formátování atd.).

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#12 - 15. 11. 2011, 22:16

také jsem toho názoru, že Excel stačí...(když se s ním trochu umí) 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován
30. 3. 2008

#13 - 15. 11. 2011, 22:33
také jsem toho názoru, že Excel stačí...(když se s ním trochu umí) 🙂

no právě 😃
nerad bych někoho podceňoval, ale tipuju, že tak 80% lidí tady by v něm neumělo napsat ani triviální rovnici např. pro prutovou soustavu, natož pak nějaký třídění dat 😉

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#14 - 16. 11. 2011, 05:29

mne postacuje chybenka vo worde a mam vystarane...

Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován
18. 11. 2009

#15 - 16. 11. 2011, 07:31

mike - víš, jak vypadají obrázky bankovek v soutěži po odtajnění na sb...... . tak to mám dělaný v powerpointu. Přes víkend jsem si shodou okolností pohrával a celou sbírku jsem překopal. Nyní to mám v PDF a funguje přesně jako PDF Picka. první 4 stránky mám seznam států a k nim přiřazené stránky, které ve vyhledávači fungují jak mají.... Má to ale háček ..... 1926 stránek a 580 Mb !!!
Ale jinak šupa, jen zapnu PC, mrknu na stát, zadám stránku, prolistuji a hned vím, zda danou bankovku mám, či ne. Jinak na stránce mám rub a líc + nominál a měnu, rok vydání a katalogové řazení dle Picka a edice ....
vzorek :

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován
18. 11. 2009

#16 - 16. 11. 2011, 07:37
no právě 😃 nerad bych někoho podceňoval, ale tipuju, že tak 80% lidí tady by v něm neumělo napsat ani triviální rovnici např. pro prutovou soustavu, natož pak nějaký třídění dat 😉

Šenfi, pokud někdo chce, tak to jde. Víš, že já jsem antitalent a likvidátor notebooků, jen kolem projdu a radši se rozbije, nebo chytne virus 😆 , ale ted vážně, já si kvůli tomu koupil bibli na office a co potřebuji, to si udělám, je to jen o tom chtít.....

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#17 - 16. 11. 2011, 09:07

Dekuji vsem : ja chtel uplne normalni program kde dam fotku me

bankovky,rok,serii,stat a to mi staci .
                  nejsem expert na pocitace,ale snazim se kdyz mi o neco jde,takze                       se urcite naucim,Takze ted jsem koukal na ten exel a to bych moch zvladnout 😉 ,akorat tam budu muset zmensit velikost fota bankovky.,ale jinak to jde.

Jeste jednou dekuji vsem 🙂 😉

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#18 - 16. 11. 2011, 09:11

to koiko : diky ten program je dobry ,ale na ten asi nemam😉 ,ja bych s nim zablokoval urcite mlade celej pocitac , jsem na tom podobne jak Ty🙂 ,kolem neceho projdu a uz je to rozbity 😁

PetrPa

Uživatel

Zaregistrován
1. 9. 2016

#19 - 3. 10. 2016, 19:54

Dobry den, znate nejaky program na katalog minci a i bankovek. Nejlepe zdarma ke stazení.

Nasel jsem sice : http://www.pteranodonsoft.cz/ tam je sice ke stazení demo verze ale nejak mi to nejede a hlasi chybu.

Predem dekuji za odpoved

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.