Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
26. 6. 2014
Dobrý den, nemohl by mi někdo prosím pomoci s určením těchto dvou grošů? U prvního bych velmi laicky odhadl Karla IV, ale...
Vaši kolegové mi na ohodnocení laskavě odhadli jejich cenu na 250-400 Kč za kus.
Předem děkuji Darin
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Vlasidlav Jagelonskej a Karel IV
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ten Vladislav je klasika typ IX. nebo X. (nejsem si z těch bídných fotek jistý, jestli má lev v tlamě jazyk nebo ne), což jsou jedny z nejběžnějších typů, navíc ten avers není zrovna moc pěkně vyražený, takže do těch 400,- se dá sehnat.
Karel bude II. nebo III. typ, nemám teď čas to zjišťovat, ale důležitá místa nejsou vyražena, takže také žádná sláva ...
Zaregistrován
26. 6. 2014
Výborně, děkuji moc. Takže první zleva Vladislav a druhý Karel IV...
Super! Ještě jednou děkuji. Darin
Zaregistrován
3. 8. 2013
zdravim priatelia, nechce, zakladat nove vlakno tak to pridavam sem. Prosim o urcenie prip. ocenenie tohto prazskeho grosa. Tejto oblasti sa nevenujem a kamarat ma poprosil o urcenie. foto zial lepsie nemam:(
dakujem
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Karel IV. (Pinta III.a/1), cena +-200 czk
Zaregistrován
6. 11. 2010
To ocenění beru zpět, nechci aby mě tady zase sekýroval kdejaký obchodníček či překupníček, že schválně snižuju ceny.
Ale na druhou stranu upřímně, osobně bych za tenhle okrojek nedal ani ty dvě kila😉
Zaregistrován
6. 11. 2008
také bych těch 200 nedal...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ja by som teda dve kilá za tento groš rozhodne dal. Nie je to žiadna rarita ani žiadna sláva, ale minca má slušnú korunu, takmer kompletný vnútorný opis na averze a veľmi slušného leva. Uznávam že je tu veľmi veľa fajnšmekrov pre ktorých je toto šrot lebo majú v zbierkach suprové kusy, ale na tomto groši nie je nič zlé a rozhodne ho nepovažujem za šrot. Je to celkom pekná a zdravá minca, za dvesko korún? Všetkými desiatimi.
Zaregistrován
23. 11. 2011
No jo, ale ty máš doma tvrdou měnu, dnes kbéčko prodává euro za 29,75 /po včech poplatcích/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.