Ahoj,
našel jsem u lesa následující kámen. Chtěl bych se zeptat místní komunity, jestli máte pocit, že bych měl kámen nechat někde identifikovat (muzeum?) nebo jestli dokážete poznat, že je to s největší pravděpodobností např. struska a nemá cenu to řešit?
Díky
Jsem absolutní amatér, cíleně ani nehledám, jen mě kámen zaujal, kovovým kouskem vyčuhoval z prošlapané cesty.
Obrázky:
..to je naprosto stejný případ, jako u předchozího příspěvku- z fotky bez patřičných zkoušek těžko posoudíme. Přitahuje se k němu magnet? Pokud ano, šance tu opět je, pokud ne, šance je minimální. Pomohla by zkouška kys. dusičnou, přesně jako zněla rada v předchozím přízpěvku. Pokud se bojíš poškození kamene, pak rádi poradí v Národním muzeu, adresa je na internetu. Pokud jej tam odešleš, dej nám potom prosím vědět, jak to dopadlo už z toho důvodu, ať sami víme. Od kud to je?
Protoze predpokladam, ze to nebude nic vzacneho, provedl jsem jeste barbarskou zkousku zahrati zapalovacem pro vylouceni cinu. Rekl bych, ze cin to nebude, kamen jsem urcite zahral na teplotu pri ktere by se tavil. Podle nizke vahy bych vyloucil olovo. Pak me laicky napada jen hlinik a to mi prijde dost nepravdepodobne.
Asi ano. Jen mi prijde zvlastni, jak jsou ty kovove casti zakulacene. Myslim, ze kdybych napriklad vylil roztaveny hlinik do hliny, ze vzniknou obcas ostre hrany. Ale to je jen neodborna spekulace.
Kazdopadne do muzea to asi nema smysl posilat, spravne? Pokud to neni magneticke, vylucuje to puvod z meteoritu? (jen at to chapu).
Diky za postrahy / rady kazdopadne
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.