nejběžnější medaile tak 70-150Kč podle zachovalosti na denním světle...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
To je zpráva pro toho, kdo medaili popíše.
Začal jsem sbírat podobné medaile RU a I. republika. Asi to vypadá, že motám dohromady jablka s hruškami, ale jedná se mi o to, že občas se mi dostanou medaile do rukou a já nevím, kam zařadit a kolik zaplatit. Mám k dispozici knihu Medaile 19. století a slovník autorů medailí, mincí atd.. Některé nemohu najít ani v seznamu autorů, že je realizovali.
Někdy je můžete dostat do ruky jednou za život a podruhé koupíte a druhý den jí někdo nabídne za polovic. To je úděl sběratele.
Kde sehnat informace a jak je třídit a učinit dostupné.
taho: v té knize jsou jen autoři z našeho území
sbírat všechny medaile RU a I. republiky je nereálné, je dobré se zaměřit na několik oblastí, období, autorů, námětů apod.
informace si každý musí sehnat kde se dá a tvořit si i svoji databázi obrázků, parametrů, autorů, signatur, punců, atd.
Jinak mnohdy neznají už všechny své ražby ani samotní autoři.
Docela dobře znám ve svém okolí dva medailery a ani jeden nemá žádný soupis a ani když jsem to několikrát mezi řečí zmínil z různých důvodů, nebyl z jejich strany zájem něco takového vytvořit...
odznak ražený ve velkém, cena nebude vysoká(maximálně několik málo stokorun), medaile bude Ag, cena cca 1000-1500Kč
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.