Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
7. 6. 2010
vela prace... a efekt je nulovy... robil som to a potom som od toho opustil
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 10. 2010
Já tento způsob používám výjimečně, teď třeba chystá náš klub propagační výstavu k 90. výročí založení. Teď zasklívám pár "koloniálních" známek, v podstatě jednorázovka. Je fakt, že to vypadá na můj vkus hodně esteticky.
Velká nevýhoda je, že je to piplačka. Návod na filasu je poměrně dobrý, ale ten si každý osobně přizpůsobí.
Co je ale nejhorší, je nanášení lepidla (na papír). Vyzkoušel jsem několik způsobů, ale žádný nebyl k mé úplné spokojenosti. Lepidlo má nízkou viskozitu a hodně (a rychle) teče i docela rychle schne, i když je poměrně dlouho lepivé. Docela dobrý způsob je použít starou "pentelku" s úzkým otvorem, ale i tak lepidlo pořád vytéká a pokud se pentelka položí, může vytékat i druhou stranou. Proto by mě zajímalo, jak ho nanáší ostatní.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Já lepidlo při zasklívání nanáším obyčejným psacím perem, namočím a jedu podle ruky tak 2 - 3 mm kolem vytisknutého rámečku.
Zaregistrován
12. 10. 2010
plnícím?
Zaregistrován
10. 2. 2006
Prosil bych čtenáře, aby o těchto záležitostech diskutovali např. v "Pokec o známkách či Rady začátečníkům."
Chlubírna je hlavně pro ukázky sbírek diskutujících.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Pro regula jan: ne, normálně takovým co jsme psali v 1. třídě a namáčeli do kalamáře.
Zaregistrován
29. 11. 2011
Předem se omlouvám Jaromírovi...
To regula_jan,
Prováděl jsem to přesně podle návodu který vložil do vlákna "dědek". Zkoušel jsem folii stříhat nůžkama ale je to křivý😃 ... koupil sem si řezačku a pohoda. Jinak našel jsem doma zubařské zrcátko - cca 14cm dlouhé - a kulatým koncem tedy né zrcátkem o průměru cca 1,5mm nanáším podle pravítka. Po každém odtažení pravítka sjedu po mokrém a pak po suchém hadru abych při dalším přiložení nezašpinil list. Při nanesení lepidla je opravdu nutné rychle přiložit folii (a je dobré se trefit na poprvé) - lepidlo rychle vysychá - vpíjí se. Zkusil jsem zasklít jednu známku na obyčejnou A4. Po nanesení lepidla a zaschnutí zasklení se papír trochu zkrabatí takže jsem koupil čtvrtky.
Lepidlo používám Trojan a folii téže značky 0,05mm. Pán co mi to prodával říkal že pokud by se mi zasklení náhodou někde odlepilo není problém znovu podlepit.
P.
P.
Zaregistrován
31. 12. 2011
diky:)
Zaregistrován
17. 11. 2006
Pro SakoMDKcz: Tak toho lepidla asi dáváš zbytečně moc, já používám také kancelařský papír A4 a nezkrabatí se mě. Stačí nanést jen velmi slabě.
Zaregistrován
29. 11. 2011
pro:blazek007
Nevím snažím se udělat opravdu jen linku. Když jsem na papír koukal proti světlu a lepidlo se už nelesklo tak nelepilo. I ten prodavač mi ukazoval albové listy v prodejně a upozornil mě na to že to tohle udělá. Nicméně zvolil jsem čtvrtky (i když při více listech to vyjde dráž) i proto že při více nalepených kusech známek na list je A4 taková vláčná - více ohybatená nebo jak to popsat🙂. Prostě čtvrtka je čtvrtka na té skoro nepoznáš že je tam něco navíc🙂. Taky tím že je pevnější nemusí nastat problém s odlepením folie. Nevím nemám s tím ještě takovou zkušenost to ukáže až čas ....
P.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.