Moderátoři: numismat, smith

lanci

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2011

#71 - 27. 4. 2015, 21:57

ja som toho nazoru,ze kazdy zbiera to co sa mu paci.o tom je numizmatika.treba respektovat,ze kazdy zbiera nieco ine a to je na numizmatike pekne.je roznoroda a pestra.je jedno ci niekto zbiera a pacia sa mu ceskoslovenske dukaty,alebo euromince,ci bohemika.kazdemu sa paci ine obdobie.o tom numizmatika je.kazdy si v nej najde to svoje.

kukvy

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2012

#72 - 27. 4. 2015, 22:21
stále mám pocit, ze polovica ludí tu v diskusii si myslí, ze tým, ze som zalozil diskusiu, som ja chcel prispiet do chaosu - práve naopak, chcel som vysvetlenie tej rychlosti rezervacie, a potom neskor naslednych cien, pre laika. dakujem tým, ktorý to pochopili a prispeli mi nejakými informáciami, ale aj tak nie som o nic múdrejší, zdá sa, že až čas ukáže, ako to bude. nikoho som ani nechcel uraziť, proste sa snažím získať čo najviac info a prezentujem to od začiatku s pohľadu začiatočníka, ktorý pozná kremnicu, ale nie tu druhu firmu.

A že jsi našel tyto stránky a ne Burzu mincí kam to máš tak nějak blíž.A stále dokola skoro stejné dotazy a pořád nic nějak nechápeš.Já ti taky přispěju jednou
informaci - nedělej tu dokola z lidi blbce.
Určitě mě někdo napadne,ale já to vidím tak.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#73 - 27. 4. 2015, 22:44

Lanci - realita zaujima len toho kto ho ma, lebo ten sa uz tesi ako na tom zarobi. A kedze to asi prevazne vykupili priekupnici ( zberatel by asi tazko predaval na aukre hned ) tak je pochopitelne, ze je tu nejaka poptavka...
Na b-m sa okolo kazdej takejto medaile (repliky) vzdy robi hogo fogo a vytvara sa pocit ziadanosti , staci ked to zbada najaky hnup, a uz investuje a nakupuje :-)

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován
3. 2. 2011

#74 - 27. 4. 2015, 22:46

pro "lanci":

To co jste napsal, je citace z knihy pana Boháče, ovšem já jsem se Vás neptal jaký návrh měl být původně realizován, mě zajímá z jaké publikace jste čerpal informaci když jste napsal:

"co tak to napisat cele.z historie je zjavne a zname,ze vyhral sejnostov namet a nie od spaniela a bendu. namet zmenili po atentate na rasina.vitazny namet bol od sejnostu.takze ked nieco napises,napis vsetky fakty"

Jinak doporučuji si přečíst článek od pana Emila Nováka "Československé svatováclavské dukáty", který zde uvedl "Kucera", ve kterém se můžete mimo jiné také dočíst, že návrh mistra Šejnostu zakoupila mincovna Kremnica (obrázek tohoto návrhu uvedený pod číslem 004), a také se můžete dočíst, že jubilejní dukát se prodával zájemcům podle výše jejich nabídky, která však musela činit nejméně 300 Kč a jednoduchý obyčejný dukát se dal zakoupit za 120 Kč, je to velmi poučný článek.

Pro "Kucera", děkuji za upozornění na článek, úplně jsem na něj zapoměl, zajímavá je také ta pasáž, kde se píše, že každý zájemce si může nechat vyrazit dukát a nebo jeho násobky za ražebný poplatek.

Takže se znovu ptám, pánové Boháč, Polívka a Novák

Shimy

Uživatel

Zaregistrován
22. 4. 2015

#75 - 27. 4. 2015, 22:50
A že jsi našel tyto stránky a ne Burzu mincí kam to máš tak nějak blíž.A stále dokola skoro stejné dotazy a pořád nic nějak nechápeš.Já ti taky přispěju jednou informaci - nedělej tu dokola z lidi blbce. Určitě mě někdo napadne,ale já to vidím tak.

No asi tu už nezabludim, miesto informácii od polovice prispievatelov samé osočovanie, aj pri iných diskusiách, ako som stihol za týh pár dní pozrieť. Tak sa tu majte. Vdaka vsetkym tým, co hodnotne prispeli, za info.

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován
3. 2. 2011

#76 - 27. 4. 2015, 22:52

Oprava:
Poslední věta mého předcházejícího příspěvku měla znít:

Takže se znovu ptám, pánové Boháč, Polívka a Novák nemají pravdu?

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován
22. 3. 2009

#77 - 27. 4. 2015, 23:02

Najviac asi haní človek čo chcel Šejnostov raziť ale odišiel s dlhým nosom😃😃 A stále si myslí, že je stredobod nielen českého ale celého numizmatického vesmíru😃

Chlapci, každý si zbierajte čo chcete, zarábajte na čom chete, prekupujte čo chcete. Ak sa bude mať vaša rodina lepšie, ak investujete do firmy, ak si kúpite novú posteľ, stále bude niekto kto to nepraje....

Brabadko

Uživatel

Zaregistrován
10. 9. 2011

#78 - 27. 4. 2015, 23:28

Pekná diskusia, je fajn mať iný názor a debatovať o tom . . . skúmať skutočnosti tak ako sa stali, ak si odmyslím niektoré invektívy, prínos je pre mňa značný.
Na B-M v poslednej dobe funguje cenzúra jak niekedy za socializmu. Kto nesúhlasí, má iný názor, dovolí si vzniesť kritiku alebo "haní" numizmatický materiál je hneď triedny nepriateľ.
Takže len tak ďalej, asi častejšie zavítam do země krále Miroslava :-)

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#79 - 27. 4. 2015, 23:38

Tu cencura prakticky neexistuje , teda dokym nezacnes pixovat do druheho😆

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

platina

Uživatel

Zaregistrován
27. 4. 2015

#80 - 28. 4. 2015, 00:07

Lanci : takže dle tebe se můžeme zlostí roztrhnout že jsme si nezarezervovali ty ,,prvoražby ,, ale jdi ...... vždyt to ani nešlo tak jak u dukátů 2014 ! jsou tady úplně jiní hráči a ti mají své zájmy a své známé a své postupy. Jen musím dodat že ti S tím Šejnostem následují úspěch dukátů 2014. jenže tato prvoražba určitě skončí v odpadlišti dějin. tak pokud jste do toho namočení tak vám přeji hodně úspěchů jelikož prodat 600 kusů to dá zabrat !

Marlen : tak na burze mincí se taky hrají zajímavé hry viz dukáty Karla IV 1978-1982 a trošku i stím šejnostem 😃

Všem přeju zdraví,velké zisky a až ty naše malé zemičky skvétají , ale nedělejte z lidí blbece a hlavně a to mě na tom nejvíc sere - a to že začínající sběratel nebo investor vám naletí a prodělá a tudíž máme zase o jednoho potencionálního sběratele kolegu méně !

Ale musím si stejně protiřečit : Každý až si kupuje co chce je to je ho právo a svoboda , ale až pak nebrečí že něco koupil za 30tisic a po roce to nejde prodat ani za 8 tisíc .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.