Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
26. 7. 2007
To bol asi osud vacsiny pisacich strojov v domacnostiach🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
23. 11. 2010
Pepe2, mohli by ste prosím napísať aké typové číslo je ten Váš Consul?
V "analýze" budem pokračovať asi až cez víkend.
Inak dnes mi prišiel jeden nefunkčný Hermes Media (vyrobený asi 1953), zatiaľ nefunguje, ale dúfam, že bude :-)
Obrázky:
Zaregistrován
27. 5. 2015
tu je
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Ďakujem, nemohol som to nájsť.
Ja mám kufrový CONSUL 222.1 (fotku som si vypožičal z webu) a musím povedať, že je to neskutočne odolný stroj, od roku 1979 funguje bez jedinej poruchy.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 5. 2015
tak přesně na tento jsem narazil cca před tejdnem v městským uřadu Cheb,když jsme to tam předělávali a byl cca v každém třetím kanclu🙂....fakt odolné
Zaregistrován
23. 11. 2010
Neukradli ich asi len kvôli tej hmotnosti ... lebo hoci je to kufríkový a prenosný stroj, tak raz som ho bral na chatu a tých desať kíl som nakoniec preložil do rupsaku a čo som mal v rupsaku, do som dal do toho čierneho kufra :-)
Zaregistrován
27. 5. 2015
to mě spíš překvapilo,že je mají ještě v evidenci🙂 a to od 1983,alespoň na tom štítku to bylo.
Zaregistrován
23. 11. 2010
Väčšina úradov drží ešte minimálne jeden kus, niektoré tajné veci a pod. nemôžu ísť mailom a tak ... aspoň tak mi to raz vysvetľovali, keď som sa snažil získať jeden - proste nedajú :-)
Občas sa na pracoviskách s dlhšou tradíciou nájdu zujímavé mašiny, ja som napr. zobral pod patronát bezprízorný stroj ZETA 1501 (1949-1958 ) a funguje úplne perfektne (obrázok tiež len ilustračne z webu).
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Nie som zberateľ písacích strojov, no tieto príspevky sú veľmi poučné pre zberateľov, ktorých zaujíma nielen úzkoohraničená ale aj všeobecná história. Zaujalo ma, že už v predrevolučnej dobe vyrábala tieto písacie stroje Zbrojovka Vyškov, teda ak som to správne pochopil z priloženého záručného listu a účtenky datovanej mesiacom august 1989. Dosť veľkú výpovednú hodnotu má aj cena toho typu, vtedy stál 2 530 Kčs. Tým pádom sa dajú porovnať určité náklady na takéto zariadenie vtedy a dnes, s ohľadom na priemernou mesačnú mzdu. Samozrejme, že mnohí budú namietať o dnešnom neprimeranom porovnaní týchto výrobkov, keďže dnes sa hádam klasické písacie stroje u nás ani nevyrábajú.
Možno sa Comes podujme aj na nejaké podobné prirovnania v určitom časovom horizonte. Samozrejme rád poskytnem foto nášho stroja z obdobia Slov. štátu aj s pôvodným účtom. Pepemu 2 len odkazujem aby si zachoval tieto originálne papiere spolu so strojom, prípadne ich prenechal novému majiteľovi ak stroj predá. Neviem, či z dnešnej doby sa zachovajú tieto dennodenné svedectvá našich nákupov, keďže zopár účteniek z elektronickej pokladne bežného obchodu, nám počas 3-4 rokov úplne vybledlo. V podstate ostal čistý kus papiera. A to boli uložené v tmavom šuflíku.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Musím ešte dodať, že môj predošlý príspevok bol napísaný v spojitosti s obrázkom stroja Consul 2226 a účtenky, ktoré vložil Pepe2. To len aby nedošlo k omylu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.