Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

q2s

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2008

#1 - 7. 4. 2008, 13:13

Sám je nesbírám, ale dostal jsem je od známého. Obálky jsou v hrozným stavu, ale nálepky v 90 % případů nepoškozené. Má smysl je odlepit jako známky? A ty frankotypy, v jakým stavu by měly být aby to mělo smysl? Všechno je od roku 2203 do současnosti. Myslel jsem že bych to potom dal mladým do kroužku ať mají něco pro začátek.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#2 - 18. 4. 2008, 19:27

R nálepky starého typu rozhodně neodlepovat.I u nových je lepší to nechat v celku.Jsou lidé,kteří to sbírají a bylo by blbost udělat takovou chybu i u jiných věcí,než jsou poštovní známky.Já jako mladéj a nezkušenej sběratel jsem v letech 1970-1974 odlepil známky z možná 15 velkých kufrů plných pohlednic s obrazem měst a hradů.Škoda je nevyčíslitelná a nenahraditelná.Tak snad se z mé chyby poučíte alespoň vy.Skrblík

blamiro

Uživatel

Zaregistrován
31. 5. 2009

#3 - 1. 6. 2009, 21:33

viem že neskoro prispejem k tejto teme R nalepky ale mi to neda ano pan skrblik mate plnu pravdu ja som sa dostal v rokoch 70tich k nalepkam a starši filateristi ma k tym to R nalepkam viedli ako iste viete aj pred tym aj teraz ministerstvo pošt a telekomunikacii vydava poštovy mesačnik neviem u vás ako sa vola ale viem isto že že ministerstvo upravuje skoro pravidelne podla toho ako kde sa stupa inflacia meni sa aj tarifni cenik k doporučenim zasielkam meni preto aj mi filateristi kladieme doraz na to aby sa taka celistvost zachovala čiže ak teraz /najdete aj na internete tarifni cenik/ najdete prefrankovanu zasielku čo sa u pošt často stava teraz u nás je jeden cent tak sa to tak nevyskytuje je skor rarita spravne ma pošta davat znamky podla daneho cenika ale ked sa stane chyba pošty my filateristi vtom vydime raritu preto ako celistovost ma svoje postavenie vo filaterii tak asi tolko ak ma niekto doplnujuce udaje nech prispeje rad by som aj ja sa dozvedel viacej dakujem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.