Moderátoři: smith, Altmann

jindrichk1

Uživatel

Zaregistrován
28. 1. 2019

#351 - 19. 1. 2020, 15:34

Také bych měl zájem, pište na karanj1@seznam.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#352 - 19. 1. 2020, 17:41

Tímto bych to vše uzavřel, to již zde je běžná burza a nikolive "poradna". LM pánové možná byli Vaši tátové nebo dědové, hlavně nepište můj ne. Prostě byla to divná doba a nakonec, opravdu nakonec ti pánové obstáli. Když odevzdávali zbraně u ženijní brigády měl jsem na starost kordinaci. Ti chlapi byli nasraní, tedy ti co odevzdávali zbraně, ale nasrani z toho důvodu, že si někdo myslel, že by zbraně použili proti vlastním dětem. Tehdy jsem těchto odznaku mohl mít krabici, ale vše šlo do šrotu. I vojáci měli děti na škole, například moje dcera byla v Praze (KU) a v průvodu. Nechte si prosím ty řeči o LM, byli tam většinou museli, ale zbraně by nepoužili!

Ladislavaliev@atlas.cz

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#353 - 19. 1. 2020, 19:48
Tímto bych to vše uzavřel, to již zde je běžná burza a nikolive "poradna". LM pánové možná byli Vaši tátové nebo dědové, hlavně nepište můj ne. Prostě byla to divná doba a nakonec, opravdu nakonec ti pánové obstáli. Když odevzdávali zbraně u ženijní brigády měl jsem na starost kordinaci. Ti chlapi byli nasraní, tedy ti co odevzdávali zbraně, ale nasrani z toho důvodu, že si někdo myslel, že by zbraně použili proti vlastním dětem. Tehdy jsem těchto odznaku mohl mít krabici, ale vše šlo do šrotu. I vojáci měli děti na škole, například moje dcera byla v Praze (KU) a v průvodu. Nechte si prosím ty řeči o LM, byli tam většinou museli, ale zbraně by nepoužili!

Kecyprdykuličky, nikdo nemusel 👿

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#354 - 19. 1. 2020, 20:18

Jo, asi to bude pravda. Ti kluci co lisovali prach a dělali na bouchačkách, tak Ti tam byli všichni, měli asi dobrý flek. Ale i tak to občas bouchlo.

Ladislavaliev@atlas.cz

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#355 - 19. 1. 2020, 21:07

Patrí k oceneniu (medaile) Za službu vlasti aj miniatúra? Neviem sa k tomu dopátrať. Takto to bude jednoduchšie.😉
-s-

jindrichk1

Uživatel

Zaregistrován
28. 1. 2019

#356 - 19. 1. 2020, 21:24

No, abychom to nějak shrnuli - členství v LM nijak povinné nebylo. Mohu s klidem říci, že z naší rodiny tam nikdo nebyl. Chtě nechtě, nějaké faleristické zajímavosti v oblasti LM jsou a jak píše nabízející, bude tam i třeba trochu pobavení z onoho jména nositele. Buď jak buď, dnes to až taková hitovka není, je to tak pro naše vnuky, ale na druhou stranu, proč ne. V devadesátých letech nikdo nechtěl Řád práce a jak je už dneska žádaný - ale je to třicet let zpátky. No LM taková hitovka nejsou, tak potřebují dalších třicet let navíc:-). Obecně bych to tedy nezatracoval, dívejme se na to faleristickou optikou - pořád lépe ve sbírce, než aby to skončilo v popelnici. Howgh.

-mikulas

Uživatel

Zaregistrován
19. 10. 2011

#357 - 20. 1. 2020, 05:44
Patrí k oceneniu (medaile) Za službu vlasti aj miniatúra? Neviem sa k tomu dopátrať. Takto to bude jednoduchšie.😉 -s-

K medaile Za službu vlasti sa prikladali ministužky.Obe sú na foto:jadna na sponu ,druha na prišitie.
Čo sa týka kompletu,zberatelia československých vyznamenaní vedia,ako je zložité dostať sa k dekrétom.A ten dekrét k vyznamenaniu II.stupeň 10 rokov LM je osve hoden 30-40 euro.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#358 - 20. 1. 2020, 09:41

Já i kolega Mikuláš ještě víme, že v době našeho raného mládí se plukovní medaile nepovažovali za faleristiku. Bylo velké prošení až je pan Měřička sepsal. Podobné to bylo i u dekorací partyzánských a myslím, že po třiceti letech by se měl osmělit některý falerista a sepsat i ty LM.

Ladislavaliev@atlas.cz

-mikulas

Uživatel

Zaregistrován
19. 10. 2011

#359 - 20. 1. 2020, 11:58

https://aukro.cz/kniha-lidove-milice-1-dil-odznaky-a-vyznamenani-6928586934
je kniha Lidové milice-Odznaky ,autor Roman Skalický.Dobrá publikácia.

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#360 - 20. 1. 2020, 12:48
K medaile Za službu vlasti sa prikladali ministužky.Obe sú na foto:jadna na sponu ,druha na prišitie. Čo sa týka kompletu,zberatelia československých vyznamenaní vedia,ako je zložité dostať sa k dekrétom.A ten dekrét k vyznamenaniu II.stupeň 10 rokov LM je osve hoden 30-40 euro.

Za odpoveď pre mňa ďakujem,-mikulas.
Ministužka tam je a v nej je zapichnutý malý odznak s levom . Aj dekrét a etue. Dekrét má diery od ihiel stuhy a etue je polepená páskou aby sa nerozpadla.
Druhá stužka chýba. Mám to už roky. Dal mi to kamarát, jeho otec bol policajt.
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.