Zaregistrován
6. 1. 2013
Pan. J. Blažek včas pochopil, že vyznamenání má na trhu hodně možnosti. Bylo to levné a on kupoval a kupoval, komu prodával psát nebudu. Pár jeho věci jsem měl v ruce. On nechtěl mluvit, ale pár nás snášel a něco nám i řekl. Mimo vyznamenání měl v origo všechny ty kordíky o kterých je zde a jinde řeč. Byl to opravdu dobrý obchodník, sice nic nečetl, ale měl " na to nos" Já jemu děkuji, hodně jsem se naučil již tím, že jsem si u něho mohl hodně věci porovnat. No, ale byli jsme jiná škola!
Václav Měřička:
Jeho paní mu koupila dekorace po generálu Brusilovi, jsou uloženy v Národním muzeu v Praze, pokud je již někdo neukradl či nevyměnil za kopie.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
12. 6. 2012
napsal/a:
Altman:
USA:
Stříbrná a bronzová hvězda se řadí mezi vysoká vyznamenání USA i mně se líbí. Hvězdy měli na helmách i Japonci(bohužel) Buďte rozumný člověk.
Jen tak pro upřesnění: To jsou všechno hvězdy rudé? Nejlépe se srpem a kladivem? Američani mají i jinou symboliku (třeba orel), Japonci zase slunce. Ale sovětská posedlost bolševickými symboly, které rozesrali po celém světě … Kam vstoupila noha sovětského vojáka, 20 let tráva nerostla a byly tam jen rudé hvězdy, srpy a kladiva se válely po zemi.
Celkem nechápu, proč se chcete za každou cenu hádat. Je to zbytečné, stejně historii nenapravíte.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Buď pište o řádech, nebo Vám to budu mazat. Vilém měl dotaz a Vy z toho děláte protibolševický metang,😋 ale zaspal jste 30 let.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
12. 6. 2012
No zaspal-nezaspal. Nemohu za to, že si teď Putin hraje na cara. Praktiky jsou však pořád stejné.
A navíc je směšné jak se velitel KGB-NKVD (+ všechny další vývojové zkratky) snaží navazovat na carské tradice. On, zástupce těch (byť jejich syn-vnuk), kteří cara zradili a všechny povraždili. Výsledkem je akorát to, že Rusové (mužici) jsou celkem dezorientovaní a zatímco jedni dopoledne mávají rudýma vlajkama, druzí se ohání carskýma a jejich ideologie je směsí bolševismu, fašismu i nacismu. (A možná že dopoledne i odpoledne jsou často ti samí.) Ale jedno jim zůstalo - rozpínání. Sám Putin přece přiznal, že Rusko hraničí s kým chce.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Váš názor je Váš názor, ale snad by jste jej mohl vložit do téma historie, asi by to bylo lepší.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
9. 7. 2011
Hezký den,
dostala se ke mně tato miniatura leteckého odznaku Polní pilot. Zatím se mi nepodařilo dohledat stejný s označením "SILVER", což jsem zjistil, že by mělo být označení pro ražbu v Londýně. Můj dotaz se týká četnosti výskytu této miniatury.
Rozměr 2,8 x 2,2 cm, váha 2,93 g.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 10. 2011
Raz som videl takú mini odznaku na aukro,myslím si,že je vzácny a nie lacný.
Zaregistrován
19. 10. 2011
Zároveň prosím o určenie vzácnosti tohto odznaku .U Krubla som prečítal,že je RLP-riadenie letovej prevádzky I .typ 1993-1995.Je to bežný odznak?Akú má cenu.Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Dnes již to je jen památka, odznak není běžný, ale na různých setkání (/blešák) jsou nabízeny k prodeji. Pokud jej chcete mít nevím tu cenu, neb dnes je vše jinak, ale vím, že se objevují tak zvané doražby 😲
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Pepe5
Tyto malé odznaky v Anglii byly vyráběny ve sterlingovém stříbře i v bronzu. Používali se jako památka či Derek, který dávali piloti spojeneckým pilotům, ale i svým děvčat, ano jsou vzácné, neb to využití bylo především v Anglii.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.