Zaregistrován
9. 7. 2011
Dobrý den,
setkal se někdo zdejší s touto dekorací? Nedaří se mi bohužel rozluštit první slovo v dolní části, začíná na "K" a končí "SCHAFTS" Dle ozdoby v podobě zapálené koule bych odhadl, že se jedná o nějaký spolek vojenských dělostřelců z Hanušovic. Je to možné? Děkuji. Výška celkem 10 cm.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
,,,,,,,a vypadá to zajímavě, dokonce smaltované listy. Bude stačit, když nám to někdo přečte německy či česky.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
9. 7. 2011
Ještě jsem zkoušel dohledávat a teoreticky by se mělo jednat o slovo "KAMERADSCHAFTS" Poté tedy celý nápis:
HANNSDORF U. UMBEGUNG
Hanušovice a okolí
KAMERADSCHAFTS VEREIN GED. SOLDATEN
Spolek přátel bývalých vojáků
Zaregistrován
6. 1. 2013
Já s Vaším svolením dám ten odznak na stránky Slovenské faleristické společnosti. Je tam sekce o veteránských dekoracích. Sice německy, ale jde o odznak ze Sudet a hovoříme o česko-neměckém či německo-českém spolku. Bylo to za RU a není to nic ponižujícího.
RU byla mnohonárodnostní říše a tak existuji dekorace s českým, německým, ale i polským dokonce Srbským a dalšími nápisy. Sice to není korunovační klenot, ale kdo sbírá RU veteránské dekorace by to do své sbírky jistě přivítal.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
9. 7. 2011
Nemám s tím takto problém. Jsem rád, že foto poslouží i pro další účely.🙂 Pro mě osobně je to zajímavá dekorace, jelikož se jedná o nedaleké okolí bývalých Sudet.🙂
Zaregistrován
6. 1. 2013
Zaregistrován
30. 9. 2016
Zdravím. Kde zařadit tyto střelecké odznaky . Vzadu značeno Belada Wien . Oba na sponu první 5 x 4 cm. Druhý 2.5 x 2.5 cm.
Děkuji za informaci.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
K medailí. Ta medaile jednak není stříbrná, nemá punc či značení, chybí medailér. Je to medaile vyrobena po ukončení války.
ETUJE:
Tak to nemůžete brát, obyčejná etuje např. z roku 1915 je jen obyčejná krabička, ale jsou etuje např,. k MVK v jemné kůži, případně s vročením. Ty by jste si hodně ulehčil život. Etuje dekoraci zhodnotí a ještě dekret, ale vždy je nutno se podívat i na rok udělení atd. atd. Musel by jste se této problematice určitě věnovat.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Čekal jsem na vyjádření kamaráda, neb mně to také trochu zmátlo a tak sem vložím zcela anonymně vyjádření znalce těchto odznaku:
Odznak ako taký je pravý, bol bez smaltu, presne tak ako je vyobrazený. Mal som ho tiež, myslel som si, že si ho ešte zoženiem a tak som ho dal kamarátovi z Kanady. Tento odznak som nikde nenašiel popísaný. V literatúre je popísaný v takomto prevedený t. j. matný bronz, bez smaltovaného štátneho znaku odznak pilota je vedený ako pamätný, ktorý sa udeľuje príslušníkom ozbroj. síl, návštevám a hosťom. Takýto odznak pamätný mám. Neviem či v takomto ponímaný mal byť i predmetný odznak technik letectva braný ako pamätný, ale určite sa neudeľoval.
Zdá se, že odznak je zajímavý.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
24. 11. 2020
Přátelé, delší dobu se marně snažím nalézt kdekoli na internetu bližší info k https://www.orian.cz/gallery/rady/rv273.jpg + https://www.orian.cz/gallery/rady/rv273a.jpg, hledal jsem už možně i nemožně, jediným výsledkem je https://archive.org/details/cu31924020369520/page/n65/mode/2up, ale zde je jen popis viditelného, nikoli bližší informace, na rozdíl od mnoha jiných exemplářů s leitmotivem císaře Maxmiliána nelze najít na žádném aukčním portále atd. Děkuji.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.