Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
22. 7. 2011
Někteří uživatelé tohoto fóra chtějí abych zde ukázal některé svoje mince, když si zakládám na kvalitě. Proto jsem je odkázal na tyto mince, které sice vyfotili jiní uživatelé zde přítomní, z aukcí, ale po předchozím mém požádání, nebo sami. Já jsem včera prohlásil, že se jedná v těchto dvou uvedených případech o moje mince a Numismatik-FJI mě obvinil ze lži, když tvrdí, že 3 krejcar 1798 A nemohu vlastnit. Já tuto skutečnost mohu dokázat a potvrdit tím, že mě opět nepodloženě obviňuje ze lži, aníž by to mohl dokázat.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
17. 11. 2006
Myslím že už jste v jiné rovině a osobní spory by se tu řešit neměly.
Zaregistrován
12. 2. 2010
No, koukám další nesmyslná diskuze....možná jsem to špatně řekl.....zbytečná diskuze.....
Za prvé nechápu, proč by nemohli mít dva či více sběratelů jeden a ten samý typ mince.....? Evropa jasně nabídl možnost ukázky - osobně....nemám důvod nevěřit.....A myslím si, že kdybych jej požádal, jistě by mi poslal foto.... takže být Evropou......mám ho doma....a víc mě nezajímá....nařknutí, že lžu, bych podchytil tímto......Když pochybuješ, zda ho mám doma....přijeď a přesvěč se....pokud to neuděláš......tak raději mlč.....
Za druhé, Gorilko.....pokud mám takovou minci, jako že nemám, tak bych přemýšlel, zda ji zveřejnit či ne.....A to, že o minci jsme ještě nečetli, neznamená, že ji Evropa neposkytnul někomu k sepsání článku.....Z vlastní praxe vím, že po sepsání sebezajímavější mince v nějakém to článku to může neskutečně dlouho trvat.....než se objeví v nějaké periodoce......😉
Zaregistrován
16. 2. 2008
Jestli Evropa nějakou minci má nebo nemá je mi úplně jedno ale numismatik-fji ho tady veřejně nařkl ze lži a měl by tudíž podat řádné vysvětlení.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Tato diskuze na stránkách filatelie je mimo téma, proto ji přesouvám na stránky Mince a doba Františka II a pokud bude mít někdo nějakou připomínku, ať ji zveřejní zde, protože nespravedlivé nařčení vzniklo kvůli minci.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
To kolo101.
I když máme oba dva jiné nároky na kvalitu, nemá cenu se zde o tomto problému dohadovat. Mě téma I emise vždy zajímalo a byly doby, kdy jsem se mu dost podstatně věnoval. Bohužel se mu již minimálně několik let nevěnuji, nemám žádnou literaturu, ani se ode mě nedočkáte ukázky jediné známky, ale to neznamená, že se pohybuji pouze v rovině teorie, protože tento jednostranný postoj podle mého názoru do sběratelství nepatří. Proto vše, co zde píši, zděluji z patra a z útržků zapomínajících znalostí a odcházející praxe.
Jsem rád, že je zde někdo, kdo známky rakouské klasiky sbírá, že o nich něco ví a jsem potěšem, že si s někým mohu na toto téma popovídat. Z literatury jsem byl vcelku dobře vybaven, měl jsem kompletního Ferchenbauera a Müllerovu knihu razítek, což mě naprosto ke štěstí stačilo, ale bohužel dnes sehnat druhé dílo není snadné, proto opravdu horko těžko z paměti doluji zapomenuté stereotypy. I když bych základní typy dal ještě bez problému dohromady, moje oblíbené téma gravur typy na 3 krejcarové známce již nikoli. Vím, že se značí od 0-0 do 2-2 a bežné jsou například 2-1 atd., ale to by bylo asi vše. Jestli máte zájem a trochu chuti, myslím, že by nebylo od věci, pokud byste zde na studijním materiálu mohl nám ostatním některé ukázat.
Bohužel filatelistický trh a to hlavně v této oblasti, je téměř mrtvý, proto jsem se vrátil zpět k numismatice, kde se něco děje a trh alespoň trochu žije. Narozdíl od známek se dá prodat téměř vše, je poptávka a i částečná nabídka. Myslím, že i v případě rakouské klasiky je hodně známek neprodejných, protože se preferují hlavně dopisy, výstřižky a pěkná razítka. Již tehdy jsem mohl koupit 6 krejcarovou známku na rýhovaném papíru, ale bohužel pouze s pražským razítkem a pamatuji si, jak mě sběhlý kamarád, obchodník varoval, abych ji nekoupil, protože by byla v budoucnu těžko prodejná. Již tehdy se preferovala kvalita a pamatuji si, jak jsem horko těžko prodal luxusní dopis s velmi hledaným razítkem Benešov Postamt, jen proto, že měl přes známku zanedbatelný sklad.
Včera večer jsem se na toto téma bavil s kamarádem, se kterým jsem tuto sběratelskou káru táhl a varoval mě, ať již nezačínám, protože u nás se kvality moc nesežene a v Rakousku jsou cenové relace, které bych nemusel v budoucnu nikdy dostat, protože bych je musel zpětně prodávat pouze tam a například o razítka z našeho území zde velká poptávka není.
Proto budu rád, jestli si budu moci s Vámi a ostatními o těchto známkách dnes i v budoucnu popovídat, protože mě velmi zajímají, i když mě asi jediná nebude říkat pane.
Zaregistrován
7. 6. 2010
ejha zacitat byt kua horuco
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
6. 2. 2009
Evropa1 napsal/a:
..... například o razítka z našeho území zde velká poptávka není......
Reflektujem len na tento utržok z príspevku. Zaujímavé, že na Slovensku badám pravý opak, čo sa týka pečiatok z územia Slovenska. Ja len okrajovo zbieram známky prvej emisie, hlavne celistvosti. A vyšlovene bažím po pečiatkach z môjho regiónu.
S tým len súhlasiť viem, že cenové relácie jednoznačne idú smerom hore, hlavne čo sa týka pekných pečiatok.
Ale na druhej strane (aspoň moja vlastná skúsenosť) je, že v Rakúsku sa dajú pomerne za rozumné ceny kúpiť pečiatky z územia SR, kým tu sú samozrejme ceny minimálne o triedu vyššie.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Možná, že jsem to napsal nejednoznačně, ale myslel jsem to tak, že v Rakousku nejsou poptávané například známky s razítky českého regionu. Vím o čem mluvím, když jsem nabízel jednu novinouvou pásku do rakouské aukce. Razítko bylo velkou překážkou.
Zaregistrován
22. 10. 2010
Gtypy zatim nenam, k tomu jsem se jeste nedopracoval. Kupovat to nechci, to by bylo jednoduche, ale nalest je je vcelku slozite, asi sam vite o cem mluvim. Vse ma svuj cas.
6kr na ryhovanem papiru .... katitola sama pro sebe. Myslim si, ze je to tak vzacna vec, ze nejake razitko PRAG urcite neni prekazkou.
I.emisi na ryhovanem papiru mam vsechny kusy ( vcetne LaB ), mimo 1kr, tu jsem jeste nevidel. Ale zase to nedelam dostatecne dlouho, abych si mohl piskat, ze jsem vse videl :-)
Razitka ceskych a slovenskych regionu se prodavaji slusne i v Rakousku. Jsou kopce sberatelu z Rakouska a take z Nemecka, kteri se tuto problematiku zpracovavaji.
jeste meho udajneho jineho pohledu na kvalitu. Hluboce se mylite, ja si na kvalitu potrpim mozna vice nez vy, ale kde nic neni.... 😆
Ja I.emisi sice delam, ale Rakousko je obrovsky zaber, a moji domenou je nejvice Bosna,.... hmmm a to je takle misty slusny problem
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.