Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#631 - 13. 10. 2012, 12:21

Pro Kuk Haza:
Ty materiály jsou tak jedinečné, že by si zasloužily v rámci Chlubírny samostatné vlákno. Jako celek zřejmě to nejlepší, co se zde dosud objevilo. Zasloužily by si bližší informace, či rozhovor s Vámi o těchto materiálech. Samozřejmě pod pseudonymem, aby nebyla zveřejněna Vaše totožnost.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#632 - 13. 10. 2012, 12:32
no co ma par melonov tak nevie kde investovat nic viac...a v banke? co je to za zbieranie?

Sbírání vzácných věcí a navíc v luxusní zachovalosti není ale pouze o penězích. Hlavním argumentem je velké štěstí takovou věc objevit. Nebo si myslíte, že je můžete sehnat kdekoli?
Každá sběratelská oblast je rozvrstvená do několika hladin, podle finanční náročnosti a zajisté, pokud se někdo pohybuje v těch nejvyšších patrech, pak potřebuje velký kapitál, ale to není všechno, protože stejně důležité jsou kontakty a hlavně velké štěstí. Někdy to jsou totiž věci, které se dědí, nebo jsou mezi známými dlouhou dobu předem zamluveny atd. Čím vyšší cena, tím musí být také adekvátní kvalita a přiznejme si, že v poslední době těchto věcí moc na veřejném trhu nenajdeme.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#633 - 13. 10. 2012, 12:39
Pro Kuk Haza: Ty materiály jsou tak jedinečné, že by si zasloužily v rámci Chlubírny samostatné vlákno. Jako celek zřejmě to nejlepší, co se zde dosud objevilo. Zasloužily by si bližší informace, či rozhovor s Vámi o těchto materiálech. Samozřejmě pod pseudonymem, aby nebyla zveřejněna Vaše totožnost.

Já bych se také přimlouval za samostatné vlákno, protože se jedná o krásné věci, které by si zasloužily i to neméně podstatné, kterým je příběh.
Já jsem kdysi sbíral I emisi a první dvě emise novinové, v krejcarových hodnotách. Proto se těším na dopisy, novinové pásky atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#634 - 13. 10. 2012, 12:55

uz jsem mlcel a cekal dost dlouho. Takze jen tak trosku do mlejna.
zmineny 9blok 4kr, ktery pan v r.1992 koupil od starsiho pritele sberatele ze Svycarska je na 100% novotisk.
Dukaz:
zmineny 9blok je typu II, coz kazdy trosku zdatnejsi sberatel pozna, kdezto original je typu I. Podle dostupne literatury nejsou znamy na LaB 4kr zadne vicebloky !

20blok 1kr. zde si netroufam ze skenu konstatovat, ze jde o ND, ale pokud vychazime z faktu, ze 4blok ma extremni katalogovy zaznam ( ca 27.500,-€ ), potom by 20blok mel odhadovanou cenu okolo 500.000,-€ v aukci. pravdepodobnost, ze jde o original je limita blizici se k nule... :-)

ostatni veci pravdepodobne existovat mohou, ale literatura je nepopisuje. tim mam na mysli zejmena vynechane zoubkovani u prvniho obrazku.

dalsim faktem jsou nepresnosti a rozpory k odpovedich, kde a jak a kolik zminene veci ziskal... staci si to pozorne precist.
dalsim a zdalela ne zanedbatelnym faktem je, ze obrazky jsou tahany z Twitteru, resp jeho odnoze. nerikam, ze to nelze a ze to neni technicky nemozne, Ano, mozne to je, ale je to asi jako kdyb se clovek drbal pravou rukou za levym uchem.

toto nejsou obvineni, ale pouze fakty. Odpovedi na ne hledejte u KuK Haza.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#635 - 13. 10. 2012, 13:22

a kde su certifikaty? popisuje to vobec Ferchenbauer???

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#636 - 13. 10. 2012, 13:25

a niekto mi chce povedat, ze 70 rokov to nebolo na trhu a odrazu sa to objavi na tomto fore, pripada mi to trosku smiesne... kolo aj ja som skumal zdroj z kadial su nahrate obrazky... pan kuk haza ich mohol nahrat sem na server, a uz mi pride smiesne, ze ani nevie co ma v zbierke kedze ju ma v banke... a ma vela dupli, pride mi to ako obycajna rozpravka, ktorej ja neverim!!!

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#637 - 13. 10. 2012, 13:26
U koho všeho jste to nakupoval? Opravdu zajímavé věci...

mozno v aukciach mozno su to falosne obrazky 😕

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#638 - 13. 10. 2012, 13:27
Sbírání vzácných věcí a navíc v luxusní zachovalosti není ale pouze o penězích. Hlavním argumentem je velké štěstí takovou věc objevit. Nebo si myslíte, že je můžete sehnat kdekoli? Každá sběratelská oblast je rozvrstvená do několika hladin, podle finanční náročnosti a zajisté, pokud se někdo pohybuje v těch nejvyšších patrech, pak potřebuje velký kapitál, ale to není všechno, protože stejně důležité jsou kontakty a hlavně velké štěstí. Někdy to jsou totiž věci, které se dědí, nebo jsou mezi známými dlouhou dobu předem zamluveny atd. Čím vyšší cena, tím musí být také adekvátní kvalita a přiznejme si, že v poslední době těchto věcí moc na veřejném trhu nenajdeme.

toto poznam...

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#639 - 13. 10. 2012, 13:35
a niekto mi chce povedat, ze 70 rokov to nebolo na trhu a odrazu sa to objavi na tomto fore, pripada mi to trosku smiesne... kolo aj ja som skumal zdroj z kadial su nahrate obrazky... pan kuk haza ich mohol nahrat sem na server, a uz mi pride smiesne, ze ani nevie co ma v zbierke kedze ju ma v banke... a ma vela dupli, pride mi to ako obycajna rozpravka, ktorej ja neverim!!!

V padesátých letech se rušily církevní instituce a do sběrných surovin se dostávala i jejich korespondence. Existuje zde několik sbírek, které vznikly na základě těchto skutečností, kdy zaměstnanci sběrných surovin tuto korespondenci zachránili a na tomto základě začali budovat nádherné kolekce, kterých se moc nevidí. I zde jsou rarity, které se ještě na trhu neobjevily a dalších několik desetiletí neobjeví.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#640 - 13. 10. 2012, 13:41

skoda, mohli ste s analyzou materialu od Kuk_Haza . takto ho to urcite len odradilo

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.