Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
První krypto známku světa vydala rakouská pošta 11.6.2019 v nákladu 150 000 a nominálů 6,90 eur. Určitě motivem k použití není běžný poštovní provoz, ale kromě sběratelů filatelistických kuriozit vzbudila zřejmě velký zájem vyznavačů virtuálního světa. Náklad byl rychle vyprodán, navíc se jedná o různá barevná ztvárnění, takže sběratelé mají co dělat, pokud chtějí barvy zkompletovat, ceny na ebay jsou docela zajímavé.
Obrázky:
Levá část, známka, může být použita jako běžná. Ale nevím, jak dobře se bude lepit, je to v podstatě tvrdá kartička, na které je nanesen kovový sítotisk. Jsou ale vydané i FDC. Pravá část je určena pro mistry virtuální fantasie. Asi se dá kód stáhnout do nějakého programu a dále s tím pracovat, ale to je oblast pro mě vzdálená. Snad někdo z mladší generace by se mohl vyjádřit. Podařilo se mi koupit za nominál jen jeden černobílý exemplář.
ja to trosku odlehcim ( s dovolenim ):
prvni typ : hruby tisk
druhy typ: jemny tisk
treti typ: politicky korektni - genderove neutralni typ
( se omlouvam )
jinak ta celina je pekny, ale tem trema typum nerozumim
respektive obrazky jsou priliz malinke, abych byl presnejsi.
Zdravím,
předkládám zpáteční lístek vyfr. půlenou zn. 10 Kr. Chtěl bych se zeptat. Proč právě jenom 5Kr., když tarif odpovídající R- poplatku by měl být 10Kr. DÍKY za případnou odpověď. Ještě mě napadlo, jestli neexistovaly vzdálenostní pásma, která by ovlivńovala cenu poplatku (Rýmařov- Holčovice -okres Bruntál).
Obrázky:
Můj subjektivní dojem:
Dopis se zpátečním lístkem byl vyplacen správně, známka 10 Kr byla částečně nalepena na dopise a částečně na zpátečním lístku. Při oddělení zpátečního lístku došlo k roztržení známky. Proto je razítko Römerstadt pouze ve fragmentu (bylo na původní zásilce přes celou známku), zatímco razítko Hillersdorf bylo oraženo po oddělení zpátečního lístku, a tedy po odtržení části známky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.