Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
27. 2. 2011
Ferchenbauer uvádí Fellnerovy novotisky(1885?),ale o jeho padělcích jsem zmínku nenašel.Zároveň u něj
oceňuje pouze jednotlivé novotisky.Vůbec nevím na kolik si tento kousek mohu cenit a jak často se vyskytuje.
Zaregistrován
22. 10. 2010
fellner byl "filatelista" co si delal soukrome novotisky ... ja tomu rikam padelky. ostatne nejake musel zpetne vykupovat ...,
ale k tematu. Ja jsem koupil v Rakouskui 4xsoutis 4bloku, nekde jsem to prezentoval, asi v chlubirne, nevim ...,
a kupoval jsem to jako Fellner ND. takze je to tezke. Fellnerovy "ND" merkuru jsou - co jsem vudel - vetsinou razitkovane "nemym" razitkem s teckama, resp. ztvereckama. To je jistota na ktrou bych vsadil boty.
Tyto soutisky jsou ale ne tak casto videt, .... takze to je asi vse co o tomto vim.
Zaregistrován
27. 2. 2011
já myslel,že zpětně musel vykupovat fil. obchodník Sigmund Friedl.
Jinak ty 4bloky jsem viděl,jen je škoda, že k nim nebyla žádná reakce.Myslím,že by si to zasloužilo více info.
Nedavno jsem měl dotaz také na merkura a tam si myslím,že by o Friedla jít mohlo.
Zaregistrován
22. 10. 2010
jj, omlouvam se, zpetne vykupoval samozrejme Friedl :-) jsem trouba !!!
ten merkur mi asi unikl....
Zaregistrován
27. 2. 2011
tak jsem ho znovu našel.Papír se mi zdá stejný jako na modrém.Kdysi ho viděl
p. K..m a říkal,že by se o Friedla jednat mohlo.
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2011
No a pro laiky.Srovnany/bezcenny/ Franc Josef s rodinou potesi oko kazdeho:
Obrázky:
Sbiram vse co je mozne sbirat.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Docela mě překvapil minimální zájem o první emisi známek 1850. Je to přeci klasika, ve které se nechá najít mnoho zajímavostí a každý si zde může najít svoji parketu. Kdo má více finančních prostřdků, tak se může pustit do dopisů, kdo méně, tak do razítek, ze kterých může vytvořit nádhernou sbírku. Kdysi mě to chytlo, ale bohužel mě odradila skutečnost v malé dostupnosti zachovalého materiálu, ale stejně je to klasika, kde se sbírají věci spojené s poštovní přepravou, bez náznaku poštovní, nebo sběratelské šmeliny. Není to moderna, kde se nebírají obrázky, ale pouze nedotknutelné lepidlo.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
I.emise je dnes z cca 2/3(3/4) jen o penězích...
to již jsou sběratelsky zajímavější a dostupnější některé pozdější emise nebo třeba pošty v zahraničí(i když tam vzácnější úřady také stojí pořádný balík)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
22. 7. 2011
O penězích je dnes téměř všechno, ale v tomto případě bychom potřebovali i velké štěstí, narozdíl například od známek ČSR. Kdysi mě utekl dopis s modrou osmipáskou, který by si zasloužil být v nějaké sbírce na světové výstavy a když porovnám cenu této vzácnosti s jinými rádoby raritami, pak tento dopis by vyšel vítězně i dnes. Jsou některé sběratelské věci finančně náročné, ale zároveň kůpa některého nezajímavého šrotu je ještě dražší. Ale emise známek 1850, hlavně na dopisech, je opodstatněně drahá, ze své podstaty vzácnosti.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 2. 2009
To Evropa1: Pozrite sa do tohto vlákna:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/rakousko-klasika-bosna-levant-lab-fp-7173x3
Pekné vecičky sú tam (aj z prvej emisie).
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.