Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
20. 10. 2011
Moc děkuji za vysvětlení. Předpokládám, že to čte více lidí a že je hodně poučíte (nejen mne). Teď se omlouvám, že tady do toho Rakouska a Německa zapletu Francii.
Kdysi před 20 roky jsem měl katalog Francie a ktěm známkám, co posílám, jsem si napsal, že jsou to Mi68 a Mi68F. Rozdíl že je v barvě podkladu. Jedna je na černém, druhá na pruské modři (indigo). Cena tam tehdy byla u té druhé hodně vysoká.
Chlapci, existuje někde nějaký vzorník barev používaných na známkách? Mám s tím problémy i u odstínů Hradčan. Poraďte.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
No celkom slušne sa podarilo zabrindať vlákno Rakúsko s nemeckými a inými známkami ...... Čo tak otvoriť si samostatnú tému na Reich, a toto vlákno prečistiť, aby tu nebol bordel ako v tanku....
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Vlastní oko léty praxe vycvičené a množství srovnávacího materiálu🙂.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Mám obavy, že když dáš tu levou na sluníčko, bude mít za chvíli barvu jako ta pravá. Odstínů modré je hodně a chybotisk by musel ověřit znalec.
Vzorník barev existuje; vydává ho Michel a je určen především na německé známky.
Zaregistrován
20. 10. 2011
Dejvy, jistěže tato možnost existuje.
Já jsem napsal, že jsem měl katalog Francie před cca 20 roky a poprosil jsem o informaci, zda ještě v novém katalogu mnou popsaný rozdíl je. A pokud ano, jak je ta známka hodnocena. Prosím, zkus to se mnou ještě chvíli a odpověz mi, pokud víš. Díky. Karel
Zaregistrován
7. 6. 2010
Zaregistrován
21. 7. 2007
Ano, známka je v katalogu stále uváděna a stále má vysoký katalogový záznam.
Zaregistrován
20. 10. 2011
Dejvy, kamaráde, tak mi tam to číslo napiš, ať mám dnes aspoň jednu dobrou zprávu. Díky.
Zaregistrován
6. 11. 2008
ten modrý papír vypadá zcela jinak...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
20. 10. 2011
Já to budu určitě studovat. Jenom jsem myslel, že mi někdo hodnotu obou známek napíše, abych měl motivaci. Je to skutečně takový problém? Kdybych měl katalog, tak bych si to přečetl sám - vždyť jsem to už výše vysvětlil, proč nemohu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.