Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
23. 11. 2011
No mě se pro změnu zase líbí toto, bohužel se mi udělalo slabo, když jsem zjistil jak se tu toho pohybují ceny....
Obrázky:
Zaregistrován
18. 1. 2010
jednou jsem ho mohl koupit z ruky a byl luxusní.Cena 300 se mi zdála moc vysoká pak jsem ho viděl za 750 a byl jsem naštvane,že jsem na něj neměl
Zaregistrován
7. 10. 2006
Co říkáte na tento lucemburský kousek, zajímá mě to podivné místo na averzu vpravo dole, na reverzu je to také vidět vpravo nahoře. Je to nějaká oprava mince?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
no vime, odkud je. dobry postreh, take jsem na to koukal, v popisu by to melo byt vysvetleno a uvedeno na pravou miru, coz neni. osobne si myslim, ze je to dodatecny, neoriginalni, zasah do mince. nemusi to byt nutne pravda, co tvrdim, ale z pouhe fotky se to posoudit neda. skoda, jinak hezka mincicka.
Zaregistrován
7. 10. 2006
No právě, v popisu mince je tato "vada" ignorována, přitom dle fotky je do jinak krásné celistvé mince jasně patrný zásah ...
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahojte
Snad som zvoli spravnu kategoriu. Venujem sa stredovekemu uhorsku a v tych levikoch sa nie a nie vyznat. Prosim vedeli by ste mi pomoct s urcenim tychto minci? Ich vaha je od 1,3g po 1,9g a primer cca 26,5mm.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
15. 7. 2007
jinak pokud to budes chtit urcit, rozhodne to musis rozrezat (resp. nafotit a orezat), z tehle pidifotek se bude obtezovat leda masochista.
i tak preju hodne stesti, protoze misenaky sou bohuzel dost mrtva sekce, ale treba se to zmeni.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem za rady, nafotim s USB mikroskopom, orezem a potom Vas poprosim o pomoc. Este raz vdaka
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
15. 7. 2007
no podle mne staci i stativ, makro a podprumerny fotak. kouzlo je nenahravat sem "grupac fotky" a neorezene (postup jak sravne orezat je zde). jinak to blbe dopadne i z mikroskopu.
aspon orientacne si je muzes predurcit zde: http://www.medievalcoinage.com/saurma/someoldcoins.org/saur/g/s293.htm
a nasledne se je pokusit dohledat napr. zde: http://www.mcsearch.info/index.html
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.