Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

dinkousek

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2006

#1 - 27. 12. 2006, 10:51

Dobrý den
Mám po dědovi řsdu známek......hodně starrých.Jsou různě v obálkách a deskách.Ale nevím jak se řazej........Chtěl bych je nějak seřadit. V albumu má být od každé jedne že????A zbytek stejných se asi vyměnuje že??Poradí někdo jak to seřadit pls???

TheDayX

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2006

#2 - 27. 12. 2006, 13:03

Tak koukám že je nás na tom hodně lidí stejně ...
Bohužel Ti neporadím, sem na tom stejně. Tedy já už ty známky mám aspoň seřazené, ale vubec netuším co s nima ...

matko007

Uživatel

Zaregistrován
16. 11. 2005

#3 - 28. 12. 2006, 18:11

a to se opravdu chcete věnovat sbírání známek, když si kladete otázku co s nima? 😲 NIC - prostě je tam mějte. postupem času si vyberete to či ono období stát nebo námět a budete se věnovat nejen samotnímu sbírání znímek ale i jejich studiem, studiem poštovní historie, katalogů a podobně. To se totiž jemenuje sbírání a studium... to, co sme myslím dělali my všichni asi tak v deseti se dá nazvat asi jen zhromažďování známek...čest výjimkám 😋
prosě doporučuji "řadit" dle katalogu = dle státu od nejstarších až po ty nejmladší...
takža vám nezbývá nic jiného než si zohnat nějaké katalogy či prošmejdit web (dobrá galerie na česko je http://www.infofila.cz/new/galerie.php )

Tonn

Uživatel

Zaregistrován
22. 6. 2006

#4 - 29. 12. 2006, 14:14
Dobrý den Mám po dědovi řsdu známek......hodně starrých.Jsou různě v obálkách a deskách.Ale nevím jak se řazej........Chtěl bych je nějak seřadit. V albumu má být od každé jedne že????A zbytek stejných se asi vyměnuje že??Poradí někdo jak to seřadit pls???

Pokud budete chtít rozšiřovat sbírku po dědovi, budete muset investovat čas i finance. Jak už napsal matko007, základem je katalog známek. Z toho kromě jiného vyčtete, že někdy se opravdu nevyplácí sbírat od každé známky po 1 kusu. Některé známky existují ve více typech, jejichž cena se může několikanásobně lišit (ale nebojte, není jich zase tolik). Tyto rozdíly v jednotlivých typech jsou popsány právě v katalozích. Nejsem si jistý zda i v těch ne webu. To jen abyste automaticky neměnil vše co budete mít vícekrát. Hodně úspěců při rozšiřování sbírky!

TheDayX

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2006

#5 - 29. 12. 2006, 19:15
a to se opravdu chcete věnovat sbírání známek, když si kladete otázku co s nima? 😲 NIC - prostě je tam mějte. postupem času si vyberete to či ono období stát nebo námět a budete se věnovat nejen samotnímu sbírání znímek ale i jejich studiem, studiem poštovní historie, katalogů a podobně. To se totiž jemenuje sbírání a studium... to, co sme myslím dělali my všichni asi tak v deseti se dá nazvat asi jen zhromažďování známek...čest výjimkám 😋 prosě doporučuji "řadit" dle katalogu = dle státu od nejstarších až po ty nejmladší... takža vám nezbývá nic jiného než si zohnat nějaké katalogy či prošmejdit web (dobrá galerie na česko je http://www.infofila.cz/new/galerie.php )

No, asi takhle - mám dědovu sbírku doma 10 let a opravdu nehodlám ve "shromažďování" aní sbírání a studiu známek pokračovat.
Mé zájmy se ubírají naprosto jiným směrem.

Známky po dědovi mám přehledně roztříděny v albech - podle států a chronologicky podle katalogů.

Teď je jen otázka, zda se dají někde prodat - a nemyslím abych dal každou sérii někam do aukce - mám cca 10-15 plných alb, které bych rád prodal - řekněme za rozumnou cenu, pokud je někdo bude chtít dál rozprodávat po částech.

Proto hledám kontakt na nějakou organizaci nebo osobu, která by mi je ocenila, a případně pomohla prodat (nebo je odkoupila) ....

dinkousek

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2006

#6 - 29. 12. 2006, 19:55

ale já je nechci prodat!!Jen jsem nevěděl jak se řaděj.Kde se dá sehnat ten katalog známek a kolik asi stojí??

matko007

Uživatel

Zaregistrován
16. 11. 2005

#7 - 29. 12. 2006, 21:14

matko007

Uživatel

Zaregistrován
16. 11. 2005

#8 - 29. 12. 2006, 21:18

dinkousek

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2006

#9 - 30. 12. 2006, 10:22

má nějakou cenu když mám u sebe 4 spojené tyto známky http://www.infofila.cz/new/g_ukaz.php?s=3&d=1&ID_zn=2349 a u prostřed je celé razítko.Máto nějakou cenu??

Tonn

Uživatel

Zaregistrován
22. 6. 2006

#10 - 30. 12. 2006, 18:49
má nějakou cenu když mám u sebe 4 spojené tyto známky http://www.infofila.cz/new/g_ukaz.php?s=3&d=1&ID_zn=2349 a u prostřed je celé razítko.Máto nějakou cenu??

Jak je patrné již z nákladu, jedná se o jednu z nejpoužívanějších známek vydaných na našem území vůbec. Každopádně je ponechte v celku, i když cena spojených známek nebude o moc větší než jednotlivých razítkovaných.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.