Zaregistrován
27. 12. 2006
Dobrý den
Mám po dědovi řsdu známek......hodně starrých.Jsou různě v obálkách a deskách.Ale nevím jak se řazej........Chtěl bych je nějak seřadit. V albumu má být od každé jedne že????A zbytek stejných se asi vyměnuje že??Poradí někdo jak to seřadit pls???
Zaregistrován
27. 12. 2006
Tak koukám že je nás na tom hodně lidí stejně ...
Bohužel Ti neporadím, sem na tom stejně. Tedy já už ty známky mám aspoň seřazené, ale vubec netuším co s nima ...
Zaregistrován
16. 11. 2005
a to se opravdu chcete věnovat sbírání známek, když si kladete otázku co s nima? 😲 NIC - prostě je tam mějte. postupem času si vyberete to či ono období stát nebo námět a budete se věnovat nejen samotnímu sbírání znímek ale i jejich studiem, studiem poštovní historie, katalogů a podobně. To se totiž jemenuje sbírání a studium... to, co sme myslím dělali my všichni asi tak v deseti se dá nazvat asi jen zhromažďování známek...čest výjimkám 😋
prosě doporučuji "řadit" dle katalogu = dle státu od nejstarších až po ty nejmladší...
takža vám nezbývá nic jiného než si zohnat nějaké katalogy či prošmejdit web (dobrá galerie na česko je http://www.infofila.cz/new/galerie.php )
Zaregistrován
22. 6. 2006
Pokud budete chtít rozšiřovat sbírku po dědovi, budete muset investovat čas i finance. Jak už napsal matko007, základem je katalog známek. Z toho kromě jiného vyčtete, že někdy se opravdu nevyplácí sbírat od každé známky po 1 kusu. Některé známky existují ve více typech, jejichž cena se může několikanásobně lišit (ale nebojte, není jich zase tolik). Tyto rozdíly v jednotlivých typech jsou popsány právě v katalozích. Nejsem si jistý zda i v těch ne webu. To jen abyste automaticky neměnil vše co budete mít vícekrát. Hodně úspěců při rozšiřování sbírky!
Zaregistrován
27. 12. 2006
No, asi takhle - mám dědovu sbírku doma 10 let a opravdu nehodlám ve "shromažďování" aní sbírání a studiu známek pokračovat.
Mé zájmy se ubírají naprosto jiným směrem.
Známky po dědovi mám přehledně roztříděny v albech - podle států a chronologicky podle katalogů.
Teď je jen otázka, zda se dají někde prodat - a nemyslím abych dal každou sérii někam do aukce - mám cca 10-15 plných alb, které bych rád prodal - řekněme za rozumnou cenu, pokud je někdo bude chtít dál rozprodávat po částech.
Proto hledám kontakt na nějakou organizaci nebo osobu, která by mi je ocenila, a případně pomohla prodat (nebo je odkoupila) ....
Zaregistrován
27. 12. 2006
ale já je nechci prodat!!Jen jsem nevěděl jak se řaděj.Kde se dá sehnat ten katalog známek a kolik asi stojí??
Zaregistrován
16. 11. 2005
TheDayX: skuste http://filatelie-burda.cz/
Zaregistrován
16. 11. 2005
Zaregistrován
27. 12. 2006
má nějakou cenu když mám u sebe 4 spojené tyto známky http://www.infofila.cz/new/g_ukaz.php?s=3&d=1&ID_zn=2349 a u prostřed je celé razítko.Máto nějakou cenu??
Zaregistrován
22. 6. 2006
Jak je patrné již z nákladu, jedná se o jednu z nejpoužívanějších známek vydaných na našem území vůbec. Každopádně je ponechte v celku, i když cena spojených známek nebude o moc větší než jednotlivých razítkovaných.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.