Zaregistrován
6. 2. 2009
To David: Vidíš to mi ani nenapadlo, pozrieť sa do profilu. (asi preto, lebo obvykle tam skutočné meno nikto neuvádza, medzi ostatnými ani ja nie.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
26. 2. 2020
Jasně, použijte vše, co bude potřeba i tu fotografii kladívkového razítka, není problém ….
Zaregistrován
4. 3. 2015
Děkuji za svolení.. 🙂
Ještě mám jeden faktický dotaz.
Setkávám se s dvojím označením zmiňovaných razítek a nejsem si jistý, které je přesnější. Já většinou používám označení "nouzová razítka", ale často se setkávám s pojmenováním "provizorní razítka".
Jaký názor na to máte vy?
Hezký den přeje Miki 🙂
Nad blbostí se nedá vyhrát, ale nikdy s ní nesmíme přestat bojovat.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ono to je věcně tak, že ta gumová razítka, aspoň většina, jsou normálně na poště a používají se podle potřeby, například k označení odesílatele. Ale místo kulatých jsou použitá provizorně z nouze🙂 . Některá možná nechali rychle vyrobit, ale které, to se asi zjistit nepodaří. Jiná otázka je třeba to kulaté razítko Rozsochatec, to fakt netuším a Strojetice, to je úplně něco jiného.
Spíš by se dalo popsat jako nouzově používaná razítka. Provizorní byla třeba znárodněná razítka, nebo rychle vyrobená, než bude definitivní, a to většinou není tento případ.
Zaregistrován
4. 3. 2015
Děkuji za názor.
Tak nějak vnitřně cítím, že bych neměl mít problém se s ním ztotožnit.
Zní to velice logicky.
Ještě jednou díky.. 🙂
Nad blbostí se nedá vyhrát, ale nikdy s ní nesmíme přestat bojovat.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Zdá se, že v Úsobrně seskládali datum z několika razítek.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Na obálkách k postupnému vpisování adres si mi podařilo objevit další zajímavé (resp. odlišné od normálu) razítko. Půjde o starší typ denního razítka, které se používá dodnes. Tentokrát je většího průměru, užší mezikruží a širší můstek a je z pošty Světlá nad Sázavou. Přikládám k porovnání i otisk standardního DR.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Pošty Partner mají svého provozovatele- obecní úřad nebo soukromou osobu. Povedlo se mi na obálkách pro postupné vpisování adres objevit pěknou kombinaci řádkového gumového razítka Partner Jimlín, denního razítka z této provozovny a navíc doplněné razítkem se jménem a tel. kontaktem provozovatelky pošty Partner Jimlín... pěkné a neobvyklé ne? Ještě by to tak chtělo najít na "normálním dopise"...😉
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
K mému příspěvku zde (č. 317): Nový objev rozdílného DR se nekoná😞 Jde o neúplný otisk razítka orážecího stroje … foto pro srovnání... Škoda
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.