Zaregistrován
12. 6. 2012
Chtěl bych, aby se toto téma věnovalo čistě razítkům, která jsou buď vzácná, málo se vyskytují, jsou něčím zajímavá (třeba defektní), nebo třeba jen krásně otištěná. Mám za to, že žádné podobné téma tu není a je to škoda. Filatelie je přece i o razítkách. A v některých případech především o razítkách.😉
A jako "logo" jedna hříčka na začátek. Zároveň dokladuje do kterého roku musí být razítko buď vyměněno nebo modernizováno.😎
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Včera se mi podařilo zachytit a naskenovat jedno opravdu velmi povedené razítko. Ozdoba každé sbírky razítek!! 😁 Pro bližší představu jsem naskenoval i rub aby bylo vidět, že to opravdu není vylitá tuš.
Paní nebyla doma, takže je celkem pravděpodobné, že obálka skončí v koši.😞
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Musím se přiznat k jedné věci - až dodneška jsem si tak nějak myslel že všechna razítka na jedné poště jsou si více-méně podobná a liší se jen v detailech a, samozřejmě, číslem. Byl jsem naivní, jak dokládá pošta 664 64 Dolní Kounice a razítka s číslem 4 a 5. Dokonce ze stejného dne! (Inu, náhoda je blbec jak sviňa 😁 .) A na jednom razítku hodinu oddělují pomlčkou, na druhém tečkou. Nemají to ujednoceno.😉
Obrázky:
Zaregistrován
28. 12. 2011
Pavle , je to dobrý nápad , dúfam , že sa to podarí. Tu na fóre je dosť odborníkov , čo budú vedieť poradiť . Šťastné a veselé Vianoce .
Zaregistrován
12. 6. 2012
Je s podivem, že žádné takové vlákno tu tak nějak není. Když nebudeme počítat: "Má toto razítko na Hitlerovi nějakou cenu?".
Ještě by to chtělo vlastní sekci na celiny. To je přece jen trochu odlišné od známek.
A našel jsem jedno pěkně chybně nastavené razítko z pošty 630 00 Brno 30. Tady ani Sculliová s tím, co si teď nevzpomenu na jméno (nekoukám na to, viděl jsem asi jen jeden jediný díl), nepozná který to bylo den!
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Dana Katherine Scully.😉
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
22. 10. 2010
takze to mam zde brat jako novodoba razitka ??? pochopil jsem spravne ??
Zaregistrován
22. 10. 2010
Pravě jsem dal Stříbro :- )
https://rakouskeznamky.cz/project/1692-mies/
Votoček 400bodů, to snad jde, ne ?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Nová, stará i nejstarší a klidně i návrhy těch, co teprva budou, ale s patřičným komentářem a ne taková kterých je 13 do tuctu na každé pohlednici. Prostě razítka buď něčím neobvyklá či zajímavá (špatně nastavená atd.), málo vídaná, ale klidně i sice relativně běžná, ale s nějakou zajímavostí, třeba naražená, deformovaná - pro upozornění ostatních. Anebo zkrátka kuriozitky jako to na tom dopise. Tak drsný razítko se nevidí každý den.🙂
Zaregistrován
22. 10. 2010
já víííím, ale když ja su na staršííí :-D
ale slibuju, davat sem budu jen nejake lepši kousky...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.