Zaregistrován
22. 10. 2010
"Krátko po zavedení poštových známok boli v zmysle medzinárodných dohôd označované listy zasielané do Francúzska, Švajčiarska a Talianska (prípadne cez tieto krajiny ďalej) zvláštnymi pečiatkami s písmenami P.D. (skratka z francúzskeho výrazu port á destination), ktoré oznamovali, že bolo uhradené odosielateľom celé poštovné až do miesta určenia."
citacia z: https://rakouskeznamky.cz/doporucene-zasielky-s-peciatkou-charge/
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ďakujem páni.Práve som sa chystal napísať ikankovi, že nie celkom rozumiem,len som nevedel ako, aby som nebol za blbca.Ale tak nejako ako si to napísal,som si to vysvetľoval..To napísal aj ikanek,len to nerozvádzal..
Už to chápem.Je to posielané z Francúzska do Španielska.
V prípade núdze som si chcel pozrieť Tvoje príspevky, mal som pocit, že si o niečom takom písal.
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
1-Nemá pečiatka.Obrázok som ukradol.. (kolo101) Prepáč.🙂
2-Slepá? 🙄 😁
Našiel som to zatiaľ len na záležitostiach z basy..Z lágrov (zajateckých táborov), aby sme si rozumeli..
Taká pečiatka len na dátum?
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Na poště asi ztratili z razítka datumovku, ale poštovního úředníka nic nezaskočí i absence R nálepky.
Předpokládám, že se může jednat o velmi vzácný defekt razítka.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Slovák si vždy poradí...😉
-s-
Zaregistrován
14. 4. 2010
Pekná vecička.
Zrejme je to znárodnená pečiatka typu "Č.S.P.", lebo dobre nerozoznám čo je v dolnom medzikruží.
Nevedno či je nejaký zberateľ poštovej histórie tejto pošty a mohol by doložiť aké premeny sa diali s touto pečiatkou od roku 1939.
Ak to niekto má, tak si môže gratulovať.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Díky za komentáře.
Vůbec jsem si nevšiml, že nic není ve spodním mezikruží. Navíc jsem našel na internetu informaci, že obec v roce 1938-1945 patřila Maďarsku. http://www.obeckrasnohorskepodhradie.sk/-prva-pisomna-zmienka
Zřejmě půjde o razítko používané před druhou světovou válkou.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Tak mi to tak nějak nedalo ... Tak co, který je hezčí (vánočnější)? 😋
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
A jedna, zcela čerstvá, poštovna (tu na vnitropoštovních obálkách asi nenajdu a ani tahke čumkarta není moja):
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.