Zaregistrován
12. 6. 2012
Literatura praví, že v DDR. U nás možná, otázka je kdy. A hlavně, jaké razítko to bylo. Takto velkým rozhodně ne po zavedení PSČ a předtím asi jedině za první republiky. Pokud se na to namontuje razítko obvyklých rozměrů, nikdo to na dopise nepozná. To je jasné.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Pěkný, a nakonec se zjistí že vyřazené dopisy jako padělky byly znehodnoceny kladívkovým razítkem.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Důkaz, že se řádková razítka vyskytují i na běžné korespondenci:
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ak som to sem niekde už dal, tak sa ospravedlňujem. Ale myslím, že nie.
Maschinenstempel vianočný, nedotlačený, ale niečo sa koncom minulého roka vyskytovalo.😉
Asi Pokojné Vianoce..
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
4. 3. 2015
Konečně jsem se dostal k dlouho odkládané činnosti
a hned jsem byl za svou píli odměněn.. 😆
Z dnešní hrabárny:
Nad blbostí se nedá vyhrát, ale nikdy s ní nesmíme přestat bojovat.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Chtělo by to teda větší obrázek, něco se nedá rozluštit. Ovšem jako u těch vnitropoštovních obálek, jedná se o mohutný rozvoj! By z toho mohl být exponátek, něco jako "nouzové razítkování našich pošt". 😎
Zaregistrován
4. 3. 2015
Tak druhý pokus..😉
Některá razítka jsou bídně oražená, ale našinec si nemůže moc vybírat..🙂
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ty dvě kulatá jsou odkud?
Zaregistrován
4. 3. 2015
Obě jsou Neznašov, PSČ 373 02
Zaregistrován
26. 2. 2020
Jako pošták jsem to nevydržel a zeptal se svých kolegů na oněch poštách ... Zde jsou jejich mailové odpovědi, které tuto neobvyklou "pandemii gumových razítek" vysvětluji :
Dobrý den, denní razítko bylo v opravě, nemělo rok 202..., proto jsem používala razítko bez datumovky a přerážela obyčejným datumovým razítkem. Kulaté denní razítko je již vráceno.
Pošta NeznašovDobrý den, je to jednoduché je to opatření které si myslím nastalo s rokem 2020 spoustu razítek končilo nastavením roku 2019. V této souvislosti bylo vydáno nějaké opatření kde byl stanoven postup jak orážet poštu i po tomto datumu. Až se někdy opraví stará razítka tak se to vrátí (tipuji).
Vedoucí pošty
pošta Suchdol nad Lužnicí
Takže už vím proč a kolegům na poštách děkuji za vysvětlení ....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.