Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován:
5. 1. 2009

Vytvořeno:
11. 6. 2009, 13:31

Zdravím, ta aukce na doplatní 50/50 už skončila na ceně 117 Kč ... ale za tohle falzum je to opravdu škoda peněz. Obvyklý komentář "pravděpodobně Falzum (bez záruky)" ... Solmyr

Taky jsem se dival jak vysoko se vysplhala, mel jsem ji ve sledovani😃

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 6. 2009, 15:22

Ten padělek byl tak špatný, že bych jej ocenil do 3,-Kč. Za opravdu dobrý padělek by se v tomto případě dalo dát do 50,-Kč. Vzpomínám si, jak se obchoduje s padělky známkové země Scinde (první známka na asijském kontinentu). Tato známka je pro většinu sběratelů ZZ nedostupná z finančních důvodů a tak se nahrazuje padělky. Dříve se pohybovaly kolem 500,-Kč, nyní se dají sehnat i pod 50,-Kč. Kvalita ovšem bývá velmi různorodá. Od falz, za která se nehodí dát ani 10,-Kč až po kvalitní falza, za která by se snad dalo dát i těch 500,-Kč (viděl jsem na eBay falzum, u kterého bych přísahal, že bylo vyraženo originální raznicí, jen papír a razítko neodpovídaly.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 6. 2009, 15:27

Ještě bych dodal, že originální známky Scinde v barvě červené pečeti mají katalog 70.000 GBP, je to světově proslulá známka a prodává se za podstatně vyšší ceny než naše pravá rarita 50/50.
Nedávno se tato známka dražila u Behra v Paříži nabídkou vedle takových rarit jako pošmistrovská Millbury nebo Havajská misionářská.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.