Zaregistrován
10. 2. 2014
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak nejlépe a v jakém prostředí skladovat známky, aby se předešlo vzniku rezavých skvrn na známkách, a co vyloženě vznik rezavých skvrn podporuje. Za přápadnou odpověd předem děkuji.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Rezavé skvrny jsou plíseň a proto se jich lze vyvarovat uložením sbírek v suchém, dobře větratelném a teplém prostředí.
Zaregistrován
10. 2. 2014
Hm, tak nevim co s tim, máme v paneláku plastový okna a zdá se mi že je tu od té doby velká vlhkost. Přesto díky za odpověd.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Sbírej zlaté mince, těm to nevadí.😉
Zaregistrován
23. 10. 2010
No, to plasťáky dělaj.. zkusit změřit vlhkoměrem skutečnou vlhkost a pak řešit. Zásobníky se známkami nastojato, občas prolistovat, známky kontrolovat a při sebemenším náznaku narezlého zoubku nekompromisně když ne vyhodit, tak dát stranou od zdravých známek.
Zaregistrován
20. 7. 2010
Zaregistrován
27. 3. 2009
turtleoverhead, není nad dobrou radu... 😆 😁
Zaregistrován
1. 3. 2014
Mám s tým zlé skúsenosti.Bohužial pravdu povediac , som bol tak trochu 👿 ,,hamížny,, a kúpil som od niakeho zúfalca celý album A4 (50E).Neskor som zbadal že 70% známok má ,,hrdzu,,.Keď som to ponúkol na burze tak z toho bola hanba jako hrom - no bol som tam jako morová rana v stredoveku a doslova sa ma báli- nakoniec som celý album dal kamarátovi (on to používa ako dekoráciu pod sklenenú dosku na konferenčnom stole ).Takže 50E je fuč a je mám novú skúsenosť.PoDľa mňa hrdzavé-plesnivé známky majú ,alebo skor nemajú žiadnu hodnotu , osobne doporučujem spáliť (aj keď uznám srdce bolí 😞 )
Zaregistrován
23. 10. 2010
ano, to je celkem častá praxe, chce to vždy pořádně prohlédnout fotky, stopu po nálepce prodejce většinou zmíní, ale o rzi většinou taktně mlčí, přitom to často není ani pořádně vidět, je třeba chycený jen jeden dva zoubky, ale známka je tím pádem v háji a jak píšeš, téměř bezcenná. Jelikož jsem též hamiž, je mi je taky líto vyhodit a mám je proto v jedné obálce s nadpisem REZAVKY. A doufám,že na to někdy někdo něco šetrného vymyslí:) A propos, velmi často se prodejci zbavují nejen rezavých známek, ale taky celistvostí - když je nějaká zajímavá frankatura podezřele levná, téměř vždy se při bližším pohledu dá odhalit rez na známkách.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Pro Wjem: Tak měl jsem na mysli běžnou pokojovou teplotu, ne nějaké extrémní výkyvy teplot od -20 do +50. Jinak i v paneláku s plastovými okny by neměl být problém s udržením přijatelné vlhkosti, vždyť plastová okna mají přece mikroklimatizaci. Chce to jen nesušit v bytě prádlo a okna nezavírat "nadoraz". I jak píše Jaa-chym, občas zásobníky prolistovat, pokochat se a tím provětrat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.