Zaregistrován
10. 2. 2014
Děkuji všem za odpovědi a jen dodám, že sem tedy včera vyhodil do koše asi 8 známek co měly chycený trošku zoubky od rzi. Jsou to levné známky většina byla protektorátní s deskovými značkami a dvě z 1 republiky. Koupil jsem je na aukru a prodávající se o tom nezmínil, samozřejmě jsem mu to napsal do mailu. Tak jsem jen chtěl vědět co a jak. 😉
Zaregistrován
17. 11. 2006
Protektorátní známky na rezavé skvrny bývají obzvlášť náchylné.
Zaregistrován
7. 4. 2013
Rezavé známky v kvalitě */** s cenou nižší než stokorunovou je opravdu nejlepší spálit, zbytek držet důsledně v "karanténě" Skvrny jsou způsobené ukládáním produktů metabolismu plísní (nejčastěji Aspergillus sp.), takže postižené známky mohou "nakazit" svoje okolí.
Zaregistrován
1. 3. 2014
Som rád že so mnou všetci súhlasia - ako píše ,,Frantig,, - spáliť.Tú plieseň dokonca odborne pomenoval (to si opíšem ,aby som aj ja mohlo ,,zamachrovať 😁 )
Zaregistrován
7. 4. 2013
Čest pojmenovat plíseň měl již někdo jiný mnoho let přede mnou :-)
Zaregistrován
12. 6. 2012
Savo by nepomohlo?😉
Zaregistrován
20. 7. 2010
Po několika hodinové lázni v koncentrovaném ethylalkoholu, methylalkoholu či propylakoholu lze rezavé" známky celkem bez obav zařadit mezi ostatní známky. Rez sice nezmizí, ale plíseň by měla být zničena.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Tak mne napadá, že methyl byl poměrně nedávno celkem snadno k sehnání.😎
Zaregistrován
12. 6. 2012
A když to já moc nepiju, tím pádem to ani nekupujem, a to lepší máme od stréců a ti to mají z vlastních zdrojů! (Inu, Žarošice a okolí.) Takže budu muset koupat v ethanolu s vůní kadlátek!😃
P.S.: Lep by šel asi do řiti, že?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.