Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Orech

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2013

Vytvořeno:
28. 4. 2013, 17:36

Prosím o určení této Římské mince.
Díky

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
28. 4. 2013, 18:57

Antoninus Pius, ktery presne to nevim, on jich ma moc typu. V takovem stavu 600-800 Kc, pokud to neni neco vzacnejsiho. Zkusenejsi doplni.

Orech

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2013

Vytvořeno:
28. 4. 2013, 20:07

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
29. 4. 2013, 21:26

Neblazni, za 800 se daji koupit pomalu o tridu lepsi.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
29. 4. 2013, 21:43

No, ja uz psal, ze jsem zkazeny ebayem, kde by za takovy dali mozna hodne pres 30 EUR a nepocitam postu😐 Hezci chodi od 45 vyse. A velmi hezci tak 70. Snad vcera jsem chtel prihodit na jeden hezky 50-60 EUR a sel na 140. Dneska jsem chtel prihodit to same na Hadriana a sel na 152 EUR (i kdyz ten mel revers s galleonou, nicmene nebyl az tak super).

Aliquis

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2012

Vytvořeno:
29. 5. 2013, 22:18

Tovy, úplne s tebou súhlasím. Väčšinu mincí mám z ebay a tam tie ceny idú oveľa vyššie ako píšu chalani tu.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 5. 2013, 00:26

A co ma byt? Urcovat ceny podle eBaye nebo Aukra opravdu neni dobry napad. Nehlede na to, ze nekdy tam jdou ruzne veci naopak pod cenou..
Pokud tady na aukci muzu koupit minci za par set, tak bych byl naprosty blazen, abych kupoval horsi stav za vic a od prodejce, ktery ani nemusi byt duveryhodny.
Zajimave je, ze kdyz dam bezneho cisare jako je Antoninus Pius ve sbirkovem (takze vic jak o tridu lepsim) stavu na prodej, tak se musim drzet do 1000 Kc, abych ho bez problemu prodal. Zrejme jsem narozdil od prodejcu na eBayi neduveryhodny..🙄

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
30. 5. 2013, 10:50

Ja myslim, ze je tam velmi dulezitym faktorem, jak dlouho chce sberatel cekat, az minci dostane. Pokud nevadi cekat na levnou minci mesice nebo roky, tak samozrejme se daji sehnat levne veci. A to plati i o ebayi - daji se tam sehnat krasne ci vzacne veci za dobre ceny, ale chce to trpelivost. Pruser je, kdyz clovek chce necim zajimavy nebo krasny kousek, ktery zrovna dneska jede v aukci, nebo je sberatel variant - tam uz se musi o minci poprat.

Mozna budu priste psat dve ceny,neco jako "cena kolem 700 Kc, ale da se sehnat od 450 Kc" - a mozna by to bylo lepsi i pro lidi, co v tom nemaji prehled a chteji oceneni.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
30. 5. 2013, 10:57

Jeste poznamka - samozrejme to plati i naopak a myslim, ze to plati obecne - kdyz chcete minci prodat rychle, casto dostanete mensi cenu, nez kdyz ji hodite nekam na web a cekate mesice na spravneho zakaznika. Mam dobry priklad z vlastni zkusenosti - koupil jsem kdysi konvolut urcitych minci na nemecke aukci (tenzor asi bude vedet🙂. Co mi chybely do sbirky jsem si vybral, zbytel se snazil vymenit s nekym ci udat, ale nikdo nemel zajem. Tak po 2 mesicich jsem je zlevnil skoro na polovicku nakupni ceny a prodal. Pul roku po tom se mi ozvali dva lidi, co tyto mince sbiraji a jsou ochotni za minci dat dvojnasobek, co jsem za ne zaplatil...

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
31. 5. 2013, 18:06

Pozor, já neříkám minimální ceny, ale ceny, za které je možné minci běžně koupit (neříkám, že pokaždé). Takže v daném případě by to bylo spíš: cena kolem 450 kč, se štěstím a velkou dávkou trpělivosti za 300, kdo chce přeplatit, za 700 Kč ji bude mít hned i na eBayi🙂
Je potřeba si mj. uvědomit, že ceny u nás ještě pořád (naštěstí) nejsou světové a že se na eBayi často přeplácí více než na sálových aukcích (což pochopitelně nedává žádnou logiku).
Dneska jsem dostal od jisté německé aukční společnosti 3 tlusté katalogy, nádherně zpracované, kvalitní papír, samozřejmě bezplatně. Neříkám, že jsem u mincí na aukci této renomované společnosti nemusel trochu přitlačit, ale jsou mezi nimi i kousky se zdokumentovanou historií (např. z aukcí ze 70. let) a pokud bych je jednou prodával, tak s uvedením této historie je prodám dokonce i tady, aniž bych prodělal. U přeplacených mincí z eBaye bych o tom vážně pochyboval.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.