To ze ta minca ma minimalnu hodnotu mi je jasne uz od zaciatku, preto som sa na to ani nepytal. Je mi jasne ze je po smrti. Ja som ju ani nekupoval, ani neplanoval predavat, len som bol jednoducho zvedavy. Odlozit si ju odlozim pretoze tak stara minca si zasluzi byt odlozena, aj ked je to srot, popripade ju niekomu darujem. Fotky reversu som daval hore len kvoli tomu ze si ho pytali. Pisal som ze je necitatelny. Strata casu, nuz ano, ja by som to asi hladal hodne dlho na internete, presne preto som ju daval sem a ak som zobral niekomu minutu zo zivota s tym ze sa pozrel na obrazok a napisal, popripade nenapisal svoj typ tak sa ospravedlnujem. Len s takymto pristupom sa da odradit zacinajuci amater. A tiez sorry ak som prispevok dal do zleho vlakna.
Osobne tipuju Constantia II (337-361), ale nesedi mi par veci..
Na aversu zacina opis nejspis CON... to neni moc obvykle u techto minci (cekal bych na zacatku D N). A jinak nejsem schopny rozlustit ani konec, kde by melo byt na 99.9% bud ..NOBC nebo ..PFAVG a z fotek to nevypada ani na jedno.
Na reversu nahore pro zmenu vidim EPA, coz by mohla byt cast opisu FEL TEMP REPARATIO (obnoveni stastnych casu), coz je caste pro ruzne typy kolem poloviny 4. stoleti, ale mince s nim jsou vetsinou trochu vetsi velikosti a uz vubec neni typicke, aby byly v kombinaci s tim CON.. bohuzel krome tech par pismen neni videt z mincovniho obrazu na reversu nic, takze patrani po panovnikovi asi konci ve slepe ulicce.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.