Zaregistrován
16. 8. 2008
Nasiel som jednu bankovku 5 reichsmark/1942, podla mna, bez vodoznaku.
Aku moze mat cenu?
Obrázky:
Zaregistrován
22. 2. 2009
já myslím, že tam ty pětky ve vodotisku jsou, akorát nejsou moc vidět
Zaregistrován
1. 7. 2008
já pár těhle nejasnejch pětek mám taky - ale přijde mi, že ty světlejší a tmavší místa se tak nějak opakují na místech, kde jsou jinak zřetelné ty pětky. každopádně, rosenberg to nezmiňuje a když mám takovýhle 3 oběhovky z 20, tak to asi nebude taková náhoda dostat to do ruky.
Zaregistrován
16. 8. 2008
acme2000 napsal/a:
...když mám takovýhle 3 oběhovky z 20, tak to asi nebude taková náhoda dostat to do ruky.
urobis mi fotku?
Zaregistrován
30. 3. 2008
já teda oběhový zachovalosti těhle levnejch bankovek nemám, takže jedinej "zázrak" kterým disponuju jsou otočený 5-ky. Ale v obchodech se to sem tam vyskyuje, viz. třeba přiloženej Kloss.
Nevím no, já prostě na nupsziho scanu vodoznak nevidím 🙂
Navíc, jak sám víš, Rosenberg je i po 17. vydáních pořád plnej chyb. A tak si prostě říkám, že když se to v osvědčených shopech objevuje, tak proč by to nemohla být další varianta chybotisku (přece nejsou blbci a nekazili by si svý jméno v případě, že by se to provalilo).
V Rosenbergovi by to rozhodně nebyla ani první, ani poslední, věc, která by v něm chyběla nebo byla uvedena úplně mimo 😃
Zaregistrován
1. 7. 2008
Já k tomu přistupoval (při třídění) tak, že jsem hledal obrácený pětky. neviděl-li jsem, šla na hromádku k prodeji, nad chybějícím vodoznakem jsem ani nepřemýšlel. Dohledal jsem aktuálně jednu (ten zbytek je v tomhle konvolutu - http://www.aukro.cz/item905146027_nemecko_konvolut_25x_reichsmark.html , ale ještě jsem ho neodeslal, tak rozlepim obálku a projedu to pod lampou). Přijde mi to podobné tomu tvému, ale prostě u těhle německejch s máčenym papírem a navíc z oběhu - těžko říct. Pro porovnání ty "nezpochybnitelné", kde je vodoznak jasnej a vedle ještě ten tvůj scan.
[
Zaregistrován
1. 7. 2008
přijde mi, že tam je patrná vlevo ta vlnovka. numpszi - zkus to nafotit nějak líp🙂)
byla to reakce na šenfiho koment, co asi šenfi smazal (?), ale smysl to dává, tak to tu nechám
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.