Zaregistrován
27. 12. 2009
Tak jsem si říkal, že jsme jaksi zapomněli na rodovky a církevní ražby ražené za vlády Habsburků. Dovolte tedy, abych se pochlubil dvěma novými přírůstky, které jistě nemusím blíže představovat 😉
Albrecht z Valdštejna
(1624 - 1634)
3 krejcar 1633
Mincovna: Jičín
Mincmistr: Šebestián Steinmüller
Jindřich Šlik
(1612 - 1650)
3 krejcar 1632
Mincovna: Planá
Mincmistr: Jan Candler z Atzenzollu
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
blahopřeji Honzo ke krásné zachovalosti 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
27. 12. 2009
Děkuji🙂 Pocházejí z jedné staré sbírky. Byla tam řada nádherných kousků, jen mít finance.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
No kdyby v ní byly na prodej nějaké vládní či rodové početňáky, dej mi prosím vědět (případné zprostředkování odměním). 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
26. 1. 2013
Dnes mi došel tenhle né nijak vzácný, ale motivem nádherný 1/2 tolárek, bohužel měl na sobě znečištění přesahující mez mé tolerance a i když jsem zastánce nešištění, musel do koupele 😳 Ale on časem zajde...
Nemůžu si pomoci, ale tyhle cirkevní motivy jsou bomba...
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Bylo by lepší koupit podobně zachovalý kus s patinou, ty rysky na aversu jsou něco strašného😞
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
26. 1. 2013
Zaregistrován
27. 12. 2009
Salzburg měl hlavně postavení samostatného říšského knížectví, takže se nedá považovat za součást Habsburské monarchie a neměl by tady ani být prezentován.
Dovolím si ale udělat jednu výjimku. Mince na obrázku také patří do Říše, ale zároveň je úzce svázána s českým prostředím osobou vydavatele, a to Maxmiliána Ulricha Kaunice (1679 - 1746), příslušníka domácí moravské šlechty. Maxmilián Ulrich se roku 1699 oženil s hraběnkou Marií Ernestinou, dědičkou malého říšského hrabství Rietberg. Oficiálně vystupoval jako její spoluvladař, proto nesou tyto mince i původní znak rodu Kauniců - dva stříbrné listy leknínu v červeném poli. Rietberg neměl vlastní mincovnu. Mědené feniky (1, 2 a 4 feniky) byly raženy na zakázku v mincovně v Osnabrücku, bilonový 3 fenik 1706 pak v Münsteru.
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Zajímavé. Není to náhodou Kounic?🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.