Zaregistrován
2. 4. 2013
Troufáte si někdo odhadnout cenu a celkový stav bankovky? Stav je dle mého názoru výborný.
Zaregistrován
30. 3. 2008
asi vás zklamu, stav je velmi špatný, cena pár korun
Zaregistrován
2. 4. 2013
No to ani neříkejte... A mě se zdála ve výborném stavu... Je to škoda.. ale pro mě má duševní hodnotu.. Připomíná život mého dědy :-) a to je důležité :-) Ale moc děkuji. teď tady asi budu otravovat častěji.. mám spousty dotazů. sbírání mincí a bankovek je naprosto něco úžasného, nevěřil bych jak mě to dokáže bavit.
Zaregistrován
27. 2. 2010
To hodnocení stavu je věc názoru, která je u laika ovlivněná tím, že bankovka je sto let stará (a tedy je s podivem, že když byla v oběhu, tak vůbec drží pohromadě). Bohužel i u takto starých bankovek není problém sehnat "naprosto novou jako z tiskárny" (= stav N nebo také UNC). Pro začátky sběratelství to ale nerozhoduje - každý začínal stejně s podobným materiálem, který se k němu dostal podobným způsobem. Máte štěstí, že jste narazil zrovna na tuto "plachtu" (pravděpodobně máte i 500 rublů s Petrem Velikým). Jsou to krásné bankovky jako dělané pro to, aby se na nich člověk naučil mít bankovky (a rytiny na nich) rád. Přeju hodně štěstí a trpělivosti, ať máme dalšího kolegu bankovkáře!
Zaregistrován
2. 4. 2013
Tak nádherný stav za takové peníze? mám opravdu zkreslené představy. Jsem taky na druhou stranu rád, že člověk ví na čem je..🙂 Tak to raději ani nechci vědět jakou cenu má moje protektorátní stokoruna.. :-D
Zaregistrován
2. 4. 2013
Ano je vidět že představy mám dosti nejasné.. je to vše o zkušenostech.. a těch mám více v mincích než v bankovkách. Bankovky mě přijdou prostě více propracované celkově na pohled hrozně krásné a člověk se tím vrací zpátky o desítky let na zpět. Zní to možná jako blbost co píši :-D Ale pro mě jsou bankovky ať jsou jakékoliv né zdrojem peněz(dnešních), ale historie :-)
Zaregistrován
12. 2. 2011
Zdravím
chci se zeptat jak moc jsou cennější jednopísmenkové serie u 1 rublu 1938
vím , že se moc neukazují
Předem Děkuji za info
Zaregistrován
16. 8. 2008
10x vyssia cena ako pri dvojpismenkovej
Zaregistrován
12. 2. 2011
to numpszi :
děkuji za cennou informaci
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.