Zaregistrován
25. 11. 2016
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak aby se vědělo... vzhledem k tomu, jak ten čas letí, je to vlastně za chvilku...😁
Obrázky:
Zaregistrován
28. 10. 2015
Tak doufám, že se tam tentokrát uvidíme Miky, když to v minulosti nevyšlo...🙂
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ok...
Zaregistrován
26. 2. 2020
No člověk se "párkrát vyspí" a je už zase září...
A v září bývá v Praze veletrh Sběratel. A už od jeho pátého ročníku tam každé září jezdím (teda kromě toho roku, kdy byl covid).
Nejinak tomu bylo i letos...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
A jaký to letos bylo?
Počasí jak vymalovaný, takže vedro a k tomu spousty a spousty lidí...
Zaregistrován
26. 2. 2020
Naučil jsme se chodit na veletrh o něco později (otevíralo se v 10,00), abych se vyhnul počátečním frontám a tlačenicím. No letos to nějak nefungovalo....
Je pátek, 11,15 hod... tři pokladny, tři dlouhé řady😲
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
No, na druhou stranu, ještě, že nesbírám 0 eurovky, ani s nimi nekšeftuji na Aukru. To bych letos nedal...😲
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
A jaký to vlastně bylo?
- Vedro. Strašný. To mě provázelo všude a pořád.
- Spousty lidí. Ale to asi k této akci už prostě patří. Je to největší sběratelský veletrh ve střední a východní Evropě. Cca 250 prodejců...
- Překvapilo mě, že byl letos takový problém sehnat katalog. Minulé roky jich byly vždy hromady, rozdávaly je hostesky, daly se volně vzít z pultíku ve vstupní hale. Letos? Nedala mi jej ani paní v pokladně. Musel jsem se tam vrátit , vysloveně o něj požádat a z malé hromádky mi jeden okýnkem prostrčila. (Asi v jednu odpo, když jsem chtěl ještě jeden, abych ho donesl do klubu, už nebyl vůbec. (A nebyl ani v sobotu...)
- Asi každý si tady našel to svoje. Mně jen překvapil jakýsi ústup (aspoň pro mě viditelný a znatelný)té klasické filatelie....Všude mince, velké stánky MaCH, Antium Aurum (letos tu neměli ještě katalog na podzimní aukci), ale i stánky se R-U korunovými zlaťáky, vyskládaných jen tak na sobě do komínků (bez bez sametových podkladů, bez rukavic) stánek, propagující novoražby Sv. dukátů, stánek Jablonecké mincovny, moderní eura a všechny ty novodobé nesmyslné ražby,, 0 eurové bankovky.... Hodně prodejců bankovek, hromady a hromady pohlednic, stánky s příslušenstvím ke sbírání, alba, obaly, etue, lupy.... Často byl stánek označen "Numizmatika/Filatelie" a na pultu pak byly mince a pohledy...
- Ale našel jsem nakonec i pro mě dvě místa, kde byly v nabídce zajímavé celistvosti a dalo se tím chvilku probírat... Na jednom stánku pak byly i čtyři krabice klasické hrabošky, navíc s cedulí - 50%, takže taky jsem si zahrabal...
- Ceny? No, šílené. To už asi není nic pro mě.... Ale na druhé straně, jak jsem si minule stěžoval na ony různé reakce prodejců k nakupujícím, letos jsem měl štěstí... kupoval jsem to moje Brünn/Bahnhof u dvou pánů a šlo se bavit...😃 U jednoho jsem usmlouval z 75 euro na 70 a u druhýho o celé tři stovky! Asi spokojenost na obou stranách- on prodal a já ušetřil😁
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Stánek České pošty, s.p., byl na svém tradičním místě. Šílené fronty, alespoň v pátek, na oba KL (jeden byl na přítisku s Moravcem (měl tu autogramiádu) a na nově vyšlé známky... Ale všechna čest, děvčata se snažila, šlo jim to od ruky a i když se nedalo platit kartou, fronta jsem si vystál v tom vedru za 27 minut...
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.