Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#71 - 26. 3. 2023, 11:02

...ze sálu hotelu Olympik...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#72 - 26. 3. 2023, 11:08

Že je Česká pošta s.p. nyní v problémech, protože místo aby se roky plně věnovala ovládnutí balíkového trhu, aby jí ho neukousla konkurence, draze zaplacení manažéři všech úrovní, nutili zaměstnance na přepážkách prodávat losy, pojistky, spoření a účty, to víme...že poslední roky dlabe i na filatelisty a služby pro ně, to také je vidět (přitom prodaná známka, za kterou nemusím nic provést, protože filatelista si ji dá do alba... je 100% bezpracný zisk), ale to, že na letošním jarním veletrhu Sběratel, měla stánek a razítko Deutsche post a naše pošta ne, to jsem těžko rozdýchával...

Obrázky:

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#73 - 26. 3. 2023, 11:10

... stejně jako informaci v katalogu, že si mohu sice zakoupit přítiskovou dopisnici odborné společnosti Fauna-Flóra, ale příležitostné razítko je k dispozici na přepážce pošty v Praze-Libni!
To nemá už cenu asi ani komentovat....

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#74 - 26. 3. 2023, 11:17

Jinak ale dobrý, pořadatelé zase odvedli kus práce a veletrh určitě dost lidí potěšil, zaujal a našli si zde něco nového do svých sbírek...

Tak co Vy ostatní? Jaké jsou Vaše zážitky a dojmy?

Snad jen ta cena 90,-Kč za pivo v přilehlé restauraci, je šílená....a to i na Prahu.... (já vím, je to hotelová restaurace, ale nešlo by v době veletrhu s tím něco udělat? Že by stálo pivko po dobu veletrhu třeba "jen" 60 kaček...za útržek z lístku na veletrh, jedno pivko za "normální cenu"....Určitě by hotel nezkrachoval, nákupní cena bude asi někde jinde....)

Tak jsem si zašel pak raději zase ke Flekům (79,-Kč)...

Obrázky:

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#75 - 26. 3. 2023, 11:19

A večer to všechno "probrali" U tygra (58,-Kč a výborná Plznička!!)😁

Obrázky:

opal

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2016

#76 - 26. 3. 2023, 11:44

Miky díky za podrobný report.
Na Sběrateli jsem byl jednou před x lety.
K těm slevám příklad z praxe: Mám dát slevu na vypiplané gekony (každý den se půl hodiny ručně krmí) polské překupnici?

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#77 - 26. 3. 2023, 13:35

MikyM - moc díky za podrobný souhrn, byl jsem tam také, ale takto podrobně bych to nepopsal :-)

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#78 - 26. 3. 2023, 14:29
Miky díky za podrobný report. Na Sběrateli jsem byl jednou před x lety. K těm slevám příklad z praxe: Mám dát slevu na vypiplané gekony (každý den se půl hodiny ručně krmí) polské překupnici?

Trošku jiný příklad, myslím....

Jestli se nepletu:
Vy jako "prvovýrobce" gekonů si cenu určujete sám a určitě už máte svoji stálou distribuční/prodejní síť, která reálnou dnešní cenu akceptuje...ona polská překupnice ( a další členové oné sítě) si už cenu tvoří sama, podle nabídky a poptávky, podle toho jestli chce aby se k ní kupující vrátil (a určitě bude o hodně vyšší než za kolik koupila od vás..., takže místo na slevy asi mít bude a je to její politika)
Asi něco jako zemědělec kontra nadnárodní prodejní řetězce...
nebo se mýlím?

Prodejci na veletrzích buď prodávají něco co mají už dávno v albech a krabicích za minulé ceny a využívají dnešního růstu všeho a všude, (je to pochopitelné) nebo prodávají věci např. od ČNB a spol. a tam se ty ceny od jejich nákupni hodně, hodně liší...(abychom si rozuměli, nerozporuji to, že prodávající si přirazí/stanoví svoji cenu toho, co prodává, já jen, že by si mohli mnozí mnohdy odpustit ty jejich hlasité nářky a komentáře s okolím o tom, co po nich vlastně chci, když přijdu s nabídkou, že mám zájem, ale moje představa o ceně je trochu jiná...pojď me se domluvit.. nebo když koupím více věcí, cena by se mohla taky zaokrouhlit. někam mírně dolů ...
Viděl jste někdy film Zlaté dno z roku 1942, jak pan Cyril Putička (Vl.Burian) vedl své papírnictví?

Tož asi tak...😉

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#79 - 26. 3. 2023, 14:30

Ale jinak samozřejmě, je to jen můj problém... když nechci, tak ať jdu dál a nekupuji ....

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#80 - 26. 3. 2023, 16:11

Pražáci by si možná měli uvědomit, že taková cesta do Prahy taky není zadarmo.
A o totální neschopnosti dobře placeného poštovního managementu nemá cenu mluvit a psát. Kdyby pošta propustila veškerý ten vysoce přeplácený management (včetně generálního ředitele), nejenže by ušetřila miliardy, ale ani by si nikdo nevšiml, že někdo chybí.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.