Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#81 - 26. 3. 2023, 18:01

Pekne postrehy MikyM 👍

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

blacknotes

Uživatel

Zaregistrován
27. 5. 2011

#82 - 27. 3. 2023, 07:50

Ahojte,
taky díky MikyM za trefné shrnutí! Já jsem naopak ten z druhé strany "barikády" a musím říct, že na finální ceně se vždycky snažím domluvit k oboustranné spokojenosti... Žádný vyloženě konflikt kvůli slevě nenastal! I když jak podotýká Pavel_III musíme my mimopražští někam zakomponovat cestu do Prahy, hotel na 2 noci a taky nemalý pronájem stolů...

Ale kvůli tomu nepíšu - v úplném závěru veletrhu, téměř již při úklidu proběhla malá debata s pořadateli ohledně možnosti či zájmu o přesunutí jednoho Sběratele (asi toho Vánočního) do Brna? Co myslíte, byla by to dobrá idea? Díky za případné názory...

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#83 - 27. 3. 2023, 07:58

Kde je prodej o vztazích (takže opakovaný), měl by být prostor pro slevu/domluvu, být jen symbolickou. Ale když přijde poprvé noname, tak to by musel chtít nějaký ležák...
Brno bude pro část dobrý, jde o celkové číslo (nejspíš méně lidí, ale zase nižší náklady...).

ferovyobchodnik@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#84 - 27. 3. 2023, 08:09

Btw 90 za pivo ještě jde, na hotelu v Praze běžné že 110-130. Po nějaké runde mi pak dají i půllitr na památku :⁠-⁠)

ferovyobchodnik@seznam.cz

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#85 - 27. 3. 2023, 08:20
Ahojte, taky díky MikyM za trefné shrnutí! Já jsem naopak ten z druhé strany "barikády" a musím říct, že na finální ceně se vždycky snažím domluvit k oboustranné spokojenosti... Žádný vyloženě konflikt kvůli slevě nenastal! I když jak podotýká Pavel_III musíme my mimopražští někam zakomponovat cestu do Prahy, hotel na 2 noci a taky nemalý pronájem stolů... Ale kvůli tomu nepíšu - v úplném závěru veletrhu, téměř již při úklidu proběhla malá debata s pořadateli ohledně možnosti či zájmu o přesunutí jednoho Sběratele (asi toho Vánočního) do Brna? Co myslíte, byla by to dobrá idea? Díky za případné názory...

Zajímavé...
V Brně pořádáme každoroční veletržní setkání, které nyní zkomírá na úbytě...
Takže možná by to mohlo být v budoucnu řešení pro obě strany...
Beru na vědomí, ve středu máme výborovku na KF, Váš příspěvek tam přednesu a uvidíme...

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#86 - 27. 3. 2023, 08:23
Zajímavé... V Brně pořádáme každoroční veletržní setkání, které nyní zkomírá na úbytě... Takže možná by to mohlo být v budoucnu řešení pro obě strany... Beru na vědomí, ve středu máme výborovku na KF, Váš příspěvek tam přednesu a uvidíme...

Tady píši o těch veletržních setkání v Brně, ať víte...
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/burzy-filatelie-21912x7

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#87 - 27. 3. 2023, 08:50
Ahojte, taky díky MikyM za trefné shrnutí! Já jsem naopak ten z druhé strany "barikády" a musím říct, že na finální ceně se vždycky snažím domluvit k oboustranné spokojenosti... Žádný vyloženě konflikt kvůli slevě nenastal! I když jak podotýká Pavel_III musíme my mimopražští někam zakomponovat cestu do Prahy, hotel na 2 noci a taky nemalý pronájem stolů... Ale kvůli tomu nepíšu - v úplném závěru veletrhu, téměř již při úklidu proběhla malá debata s pořadateli ohledně možnosti či zájmu o přesunutí jednoho Sběratele (asi toho Vánočního) do Brna? Co myslíte, byla by to dobrá idea? Díky za případné názory...

Z podobných zberateľských výstav na Slovensku a v zahraničí mám dojem, že celkovo tieto výstavy upadajú čo sa týka všeobecného záujmu.

Výstavná plocha sa viditeľne zmenšuje napr. Bratislavské zberateľské dni sa z dvoch hál scvrkli do jednej a na Numismate vo Viedni sa stal najrozsiahlejším stánkom bufet. Rovnako pamätám, že BZD trvali tri dni - od piatka celý víkend. Teraz už len piatok a sobotu a mnohí predajcovia jazdia len na piatok, aby nemuseli platiť noc v hoteli. V sobotu je tam množstvo stolov už prázdnych.
Do Prahy nejazdím, ale kedysi sa Sběratel organizoval na výstavisku a dnes sa vmestí do hotelovej sály?

Čo sa týka návštevnosti, tak doslova narvané je to prvé dve hodiny, keď sa zberatelia pokúšajú byť medzi prvými pri stolíkoch predajcov, aby si mohli vyberať z ešte nevybrakovaných albumov predajcov. Potom okolo obeda sa sála vyprádzdni a už sa neskôr nezaplní.

Obrovská výhoda zberateľských výstav oproti nákupu prostredníctvom internetu sú stretnutia, kde sa zberatelia z rôzných končín republiky osobne postretajú a pokecajú. Napríklad bankovkári zo sberatel.com a potom je vidieť, že ich kultúra prejavu tu na fóre je na míle ďaleko napríklad od numizmatikov. Tým by som to naordinoval ako povinnú terapiu.

Preto presunúť jeden termín Sberatela do Brna je dobrý nápad. V lete je Bratislava, na jeseň Praha a v zime by to mohlo byť niekde na pol cesty pre všetkých. Brno je fajn mesto, rodinu nechám na vianočných trhoch a ja si môžem ísť vyvetrať zberateľský mozog. 🙂

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#88 - 27. 3. 2023, 09:05

Je otázka, kolik lidí přišlo loni na vánočního Sběratele (byl první), ale jelikož tj cca 2 měsíce po zářijovým Sběrateli tak si myslím, že už to nebude tak aktuální jako ten jarní nebo podzimní a ještě bych skoro řekl, že ten vánoční je moc brzy po zaříjovým, ale tj jen můj názor, takže přesun může být, ale kolik lidí by přijelo je otázka. Přece jen když jede rodina do Prahy tak táta jde na Sběratele a máma s dětma se jdou cournout a přece jen Praha je Praha. Když pak řekne "Maňa" holkám v práci, že byla s tátou v Praze je jiné než než v Brně(tímto samozřejmě nehaním Brno). 😋

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#89 - 27. 3. 2023, 09:09
Je otázka, kolik lidí přišlo loni na vánočního Sběratele (byl první), ale jelikož tj cca 2 měsíce po zářijovým Sběrateli tak si myslím, že už to nebude tak aktuální jako ten jarní nebo podzimní a ještě bych skoro řekl, že ten vánoční je moc brzy po zaříjovým, ale tj jen můj názor, takže přesun může být, ale kolik lidí by přijelo je otázka. Přece jen když jede rodina do Prahy tak táta jde na Sběratele a máma s dětma se jdou cournout a přece jen Praha je Praha. Když pak řekne "Maňa" holkám v práci, že byla s tátou v Praze je jiné než než v Brně(tímto samozřejmě nehaním Brno). 😋

Zásadně nesouhlasím! BRNO je BRNO👿
😁

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#90 - 27. 3. 2023, 09:10
Z podobných zberateľských výstav na Slovensku a v zahraničí mám dojem, že celkovo tieto výstavy upadajú čo sa týka všeobecného záujmu. Výstavná plocha sa viditeľne zmenšuje napr. Bratislavské zberateľské dni sa z dvoch hál scvrkli do jednej a na Numismate vo Viedni sa stal najrozsiahlejším stánkom bufet. Rovnako pamätám, že BZD trvali tri dni - od piatka celý víkend. Teraz už len piatok a sobotu a mnohí predajcovia jazdia len na piatok, aby nemuseli platiť noc v hoteli. V sobotu je tam množstvo stolov už prázdnych. Do Prahy nejazdím, ale kedysi sa Sběratel organizoval na výstavisku a dnes sa vmestí do hotelovej sály? ...

Tady naopak souhlas! s každým slovíčkem!
😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.